Saját spermájával termékenyítette meg az orvos a pácienst

A nő csak felnőtt korában tudta meg az igazságot, most perre készül.

Egy amerikai nő pert indít szülei korábbi szülész-nőgyógyásza ellen, mert a DNS-tesztek kimutatták, hogy az orvos titokban a saját spermájával termékenyítette meg az édesanyját - írja a BBC.

Kelli Rowlett a DNS-mintáját elküldte egy családfakutatással foglalkozó holnapnak, és nagyon meglepődött, amikor meglátta az eredményt, amely szerint a DNS-e nem egyezik az apjának hitt férfiéval.

Először azt hitte, elrontották a tesztet, mert azt mutatta ki, hogy édesanyja korábbi orvosa, az azóta nyugdíjas Gerard Mortimer a biológiai apja.

A 36 éves nő addig nem is tudott arról, hogy mesterséges megtermékenyítés során fogant meg, ezt a szülők azután mesélték el neki, hogy szembesítette őket a teszteredményekkel.

Mint kiderült, az apa alacsony spermiumszáma és az anya méhállapota miatt döntöttek az orvosi segítség mellett. A terv szerint a férj és egy 180 cm magas, barna hajú, kék szemű egyetemista spermáját is beültették volna, ám

az orvos végül titokban a sajátját használta fel a megtermékenyítéshez három hónapon keresztül.

A szülők minderről semmit sem tudtak. Mint mondták, ha tudomásuk lett volna erről, bele sem vágtak volna a beavatkozásba.

Amikor a házaspár tájékoztatta Gerard Mortimert arról, hogy Washingtonba költöznek, a férfi elsírta magát.

"Dr. Mortimer tudta, hogy Kelli Rowlette a biológiai lánya, de ezt nem árulta el Ms. Ashby-nek és Mr. Flowernek. Tudatosan eltitkolta, hogy a saját spermáját használta az eljárás során"

- állt a keresetben.

Kelli Rowlett most csalással, gondatlansággal, érzelmi zavarkeltéssel és szerződésszegéssel vádolja a korábbi szülész-nőgyógyászt.

Címkép: Wikimedia Commons

2018. április 06.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó