Sorozatok, amik biztosan jókedvre derítenek karantén idején is

A Netflix és az HBO GO vígjáték felhozatalából mazsoláztunk.

Most, hogy elég sok időnk van otthon filmet nézni, bátran belevághatunk új kalandokba. Engem személy szerint egy jó horror is kikapcsol, és drámán is szeretek bőgni, de azt figyeltem meg magamon, hogy ebből a feszült állapotból, amiben jelenleg élünk, legjobban mégis csak a vígjátékok képesek kirántani.

Nem kell most a plusz feszültség és nem kellenek most a könnyek... maximum a könnyes röhögések!

Amióta van rendes, magyar Netflix és HBO GO, én kifejezetten szeretek a legális úton járni. Nekem megéri a havidíjat mindkét szolgáltató (és a klasszikus kábeles tv előfizetésről könnyedén le is mondtam mióta ezeket használom). Szóval nektek is csak ajánlani tudom. Így nincs több letöltögetéssel és feliratkereséssel töltött idő, csak a felhőtlen szórakozás!

Igyekeztem olyan vígjátékokat gyűjteni, amikben tényleg kevés vagy csak súlytalan dráma van. Igazi "feel-good" darabok ezek. Sokszor lehet felröhögni közben, és egymás után több rész is jól esik belőlük.

Szexoktatás

Indítsunk rögtön egy elég különleges és friss darabbal. A Szexoktatásnak van mondanivalója, de mégsem lesz soha túl nyomasztó.

Fiatalokról szól, akik a fejlődésük azon szakaszába értek, amikor a szex és a szerelem mindent felülír. Vannak benne megbotránkoztató, elgondolkodtató és tanulságos momentumok is, de végig nagyon élvezetes. A karakterábrázolásért pedig külön pacsi a Netfixnek. Nem lehet úgy nézni, hogy ne legyen kedvenc szereplőd a végére.

Hol tudod megnézni?

Netflix

A telhetetlen

Vannak azok a sorozatok, amik iszonyatosan nagy marhaságnak tűnnek , amik egyszerűen nem életszerűek... de valahogy visznek magukkal. A telhetetlen pont ilyen. Nézed és nem hiszed el, hogy mikbe keveredik a főszereplő.

A sztori nagyjából annyi, hogy főhősük ronda volt és mellőzött, de már szép és királynői babérokra tör. Azt érzi, hogy ez most az ő ideje, és aki az útjába áll, annak annyi.

Én ezt a sorozatot csak alapzaj gyanánt tettem be, mert van hozzá magyar szinkron. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy a dolgaimmal nem haladtam, de legalább ledaráltam az összes részt.

Szégyenletes, de szórakoztató.

Hol tudod megnézni?

Netflix

Csodatévők

A Csodatevők egy olyan sorozat, amiben minden évad más történetet dolgoz fel. A szereplők viszont nagyjából ugyanazok, és a humor is abszurd marad. Így történhet meg az, hogy az első évadban Steve Buscemi még istent játszik, a másodikban viszont már szart lapátol (szó szerint).

Az első évad:

A mennyország is csak egy munkahely. A cégvezető Isten, akit a hobbiján kívül senki és semmi sem érdekel. Amikor el akarja pusztítani a Földet, az angyal Craigre és követőjére vár a feladat, hogy megmentsék az emberiséget.

A második évad:

A második évad a sötét középkorban játszódik, és falusiak egy csoportjára összpontosít, akik megpróbálnak pozitívak maradni a szélsőséges jövedelmi egyenlőtlenségek, a rossz egészségügyi ellátás és a széles körű tudatlanság korában.

Ez a sorozat az emberiség paródiája. Minden részletével szélsőséges tulajdonságokra és megnyilvánulásokra világít rá. Ha valaki elkapja a fonalát, nem tud lejönni róla.

U.i.: Megkockáztatom, hogy a második évad jobb mint az első.

Hol tudod megnézni?

HBO GO

Grace és Frankie

Nem szeretek spoileresen írni egy sorozatról, de itt tényleg ez az egy mondat vezeti be jól az egész hangulatot: Grace és Frankie szépen eltervezték nyugdíjas éveiket, ám férjeik bevallják, hogy szerelmesek egymásba.

Én egy pillanat alatt bele tudtam élni magam ebbe a helyzetbe. Ott állsz, idős hölgyként, és már csak arra vársz, hogy a jól megérdemelt nyugdíjas éveidben lógathasd a lábadat, és szeretetben sétálhass el az út végéig... erre minden, amiről álmodtál rémálommá válik, és szinglivé válsz.

A poén forrását általában az szolgáltatja, hogy Grace és Frankie nagyon más stílusú nők, de mégis összekapcsolódnak a sors által. És ahogy túlélni, túljutni próbálnak mindenen, az nem kicsit komikus.

Azért ebben a sorozatban van dráma, de még így is sokkal többször jókedvre derítő darab.

Hol tudod megnézni?

Netflix

Unbreakable Kimmy Schmidt

Mit tesz egy középnyugati lány, miután az elmúlt 15 évet a föld alatt töltötte? Természetesen New Yorkba költözik.

Kimmy nagyon-nagyon-nagyon fura lány. 30 évesen olyan mint egy tini. Mondjuk megvan rá az oka. Szerencsére azok is nagyon fura arcok, akikkel összehozza a sors, így garantáltan szórakoztató párbeszédek váltják egymást.

Sokszor sem a történet, sem a szereplők nem tűnnek túlságosan valódinak, de ez az a "limonádé" sorozat, ami pont ettől lesz szép. És az elképesztő agymenésektől.

Hol tudod megnézni?

Netflix

Brooklyn 99

Rendőrös sorozat, amiben a legkevésbé sem a kőkemény bűnüldözés van a középpontban, sokkal inkább az infantilis karakterek.

Ez az a sorozat, amit talán a leginkább érdemes eredeti nyelven nézni, hiszen a poénok sok esetben csak így ütnek igazán.

Nem az a fontos, hogy mivel foglalkoznak, hogy éppen min dolgoznak, hanem az, hogy kik ők, és hogy hogyan teszik ezt. Totál elmebeteg az egész banda. Olyan, mintha egy diliházba cseppennénk.

Groteszk helyzetek, karakterek és poénok . Vagy imádod, vagy egy résznél sem jutsz tovább.

Hol tudod megnézni?

Netflix

A jó hely

Eleanor a halála után véletlenül a "Jók" számára fenntartott helyre kerül. Itt ismerkedik meg lelki társával, aki előtt nem tudja titkolni, hogy valójában a pokolban lenne a helye.

Egyfelől érdekes a sorozat témája: Ki nem szeretett volna egyszer bepillantani a Mennyországbéli hétköznapokba?

Másfelől sok, izgalmas csavar van benne, és tényleg totálisan kiszámíthatatlan és megtippelhetetlen, hogy mikor mi fog történni.

Ezek mellett pedig egy kedves és kellemes sorozat ez, jól megírt karakterekkel.

Hol tudod megnézni?

Netflix

A nagy klasszikusok

Nem bírom ezt a válogatást azok nélkül a sorozatok nélkül lezárni, amiket valószínűleg a legtöbb ember ismert és szeret.

Én a friss sorozatok mellett mindig újranézek egy-két olyan darabot is, amit már láttam, de újra és újra tudok nevetni rajta. Ezeket inkább csak a háttérben hallgatom, vagy lefekvés előtt kapcsolom be, mégis néha többet javítanak a hangulatomon, mint bármi más.

Ezeket a sorozatokat nem mutatnám be bővebben, csak fel szeretném hívni a figyelmeteket rá, hogy szintén fent vannak Netflixen vagy HBO GO-n és szomorkásabb napokon nektek is segíthetnek.

Pro tipp: A Jóbarátokat például éveken keresztük csak magyar hanggal néztem. Tök más élmény most angolul is végigpörgetni a részeket.

Jóbarátok - Netflix

Modern Család - HBO GO

Agymenők - HBO GO, Netflix

Szex és New York - HBO GO

A semmi közepén - HBO GO

 

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

2020. március 25.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó