Szavazzuk meg idén is Az Év Bölcsődéjét!

A legtöbb szülő számára megnyugtató, ha gyermeke a kis játszópajtások körében, vidám és boldog környezetben, szakértő pedagógusok kezei között, a bölcsődében töltheti a hétköznapjait. Bizonyára sokan érzik úgy, hogy nem tudják megfelelő módon megköszönni a kisgyermeknevelők áldozatos munkáját. Az Év Bölcsődéje díjra való jelöléssel azonban most meghálálhatják azt a sok-sok odafigyelést, amelyben csemetéjük nap mint nap részesül.  


Legyen szó anyagi megfontolásról, vagy a kicsi szociális fejlődése miatt meghozott döntésről, egy gyermek életében mindenképp hatalmas mérföldkő az első intézménybe való belépés, ahol a szülőktől függetlenül tölt el huzamosabb időt. Ezért fontos, hogy olyan bölcsődére essen a választás, ahol a szülők nyugodt szívvel hagyhatják ott a csemetét.  

„A hatályos szabályozás szerint a gyermek 20 hetes korától lehet igénybe venni a bölcsődét. Bár a szülők zöme általában kétéves kor körül íratja csak be a csemetéjét, viszont a legfrissebb statisztikai mutatók szerint egyre több az egyéves, vagy az egy év alatti kicsi az intézményekben” – nyilatkozta Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (BDDSZ) elnöke.  

A megfelelő intézmény kiválasztásánál óriási jelentősége van annak, hogy a szülők alaposan tájékozódjanak, látogassanak el nyílt napokra, bölcsőde kóstolgatókra, családi napokra, annak érdekében, hogy a lehető legjobban megismerjék az intézmények szellemiségét, valamint az ott dolgozókat.  

„Mivel a kisgyermeknevelők jelentik a biztonságot a kicsik számára az édesanyáról való leválás időszakában, ezért nagy gondot fordítanak arra, hogy segítsenek nekik beilleszkedni az új környezetbe. A gyermekek a bölcsődében tanulják meg a társas kapcsolatok alapszabályait, ott alakul ki először egy tudatos, biztonságot, kiszámíthatóságot nyújtó napirend az életükben, és ott tanulják meg az egyéniségüknek megfelelő ütemben az önállóság lépéseit” – tette hozzá a szakember.  
  
Az Év Bölcsődéje díjra való jelöléssel most meghálálható az a sok-sok odafigyelés, amelyet az intézményben dolgozó kisgyermeknevelők nap mint nap a csemetére fordítanak. A BDDSZ a Sudocremmel közösen immár ötödik alkalommal keresi közönségszavazáson keresztül az év bölcsődéjét. A szülők, vagy éppen nagyszülők október 10-ig jelölhetik kedvenc intézményüket a Sudocrem hivatalos Facebook-oldalán megosztott linkre kattintva: https://p.antavo.com/FqA/  
  
A jelölt bölcsődék közötti szavazásra október 10-től 30-ig van lehetőség, a nyertes intézmény 150 ezer forint összértékű ajándékutalványban részesül.

2022. október 03.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X Karácsonyi könyvvásár