Szívszorító: Úgy hordta ki hármas ikreit, hogy tudta, egyikük halott

A terhesség felét úgy kellett elviselnie a fiatal anyának, hogy tudta, hármuk közül az egyik halva születik majd.

A 33 éves Kirsty Alexander és 39 éves férje, John 2017 júliusában váltak először szülővé, amikor megszületett Bonnie nevű kislányuk. Egy évvel később hatalmas örömükre ismét terhes lett a fiatal nő.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bonnie and the Peas Mummy (@bonnie_and_the_peas_mummy) által megosztott bejegyzés,

Kirsty már a terhesség negyedik hetében érezte, hogy ezúttal más a helyzet, mint előző várandósságakor. A nő akkor vérezni kezdett, és mivel attól féltek, vetélés történt, a hetedik hétben időpontot foglaltak egy előrehozott ultrahangos vizsgálatra. Mint kiderült, összesen három szív dobbanása hallatszik odabent.

– Rögtön nevetni és sírni kezdtem egyszerre, a kezeim pedig reszkettek az izgalomtól – magyarázta érzéseit Kirsty, amikor kiderült, hogy hármas ikreket vár – A nővérnek szinte vízzel kellett fellocsolnia, mivel majdnem elájultam.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bonnie and the Peas Mummy (@bonnie_and_the_peas_mummy) által megosztott bejegyzés,

– Mindhármukat imádtam attól a perctől, amikor kiderült, hogy hármas ikrek. Azon ábrándoztam, hogyan fognak kinézni, milyen lesz külön-külön a személyiségük, de a legjobban azzal a gondolattal játszadoztam, ahogyan majd a karjaim között tartom őket – tette hozzá az anya.

A 18. héten azonban kiderült, hogy az egyik baba nem megfelelően fejlődik: ez nem sokkal később a magzat halálát is okozta.

Egy korábbi ultrahangos vizsgálat során az angol házaspár azon viccelődött, hogy a három kisbaba épp úgy néz ki, mint három pötty (angolul „dot”). Miután kiderült, hogy egyikük nem élte túl, a picit Dotty-nak nevezték el.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bonnie and the Peas Mummy (@bonnie_and_the_peas_mummy) által megosztott bejegyzés,

– A vizsgálaton említették, hogy a Dotty agyába került folyadékmennyiség komoly kockázatot jelent az életére, ezért keressünk fel egy specialistát a kórházban. Így is tettünk – már akkor kiderült, hogy Dotty-t elveszítettük. Teljesen összetörtünk – magyarázta a fiatal anya.

A terhesség 36. hetében, 2019. március 6-án császármetszéssel megszületett Dotty, Delilah és Wilfred. Miután világra jöttek, Kirsty komoly aggodalommal tekintett a két picire: attól félt, valami bajuk eshet a gyász miatti bánatától.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bonnie and the Peas Mummy (@bonnie_and_the_peas_mummy) által megosztott bejegyzés,

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bonnie and the Peas Mummy (@bonnie_and_the_peas_mummy) által megosztott bejegyzés,

– Az első néhány hét borzalmas volt. Rettegtem, hogy nem hagyhatom el a házat, mert valami rossz történik majd a kis túlélőkkel – mondta Kirsty.

– Azt tanácsolták, hogy osszam meg másokkal az érzelmeimet, de nem éreztem magam elég erősnek ahhoz, hogy szemtől szemben beszéljek valakivel a történtekről. Akkoriban kezdtem el használni az Instagramot, ott bátran megosztottam, hogyan is érzem magam. Rengeteget segített abban, hogy legyőzzem a félelmet és a dühöt, ami felgyülemlett a történtek miatt – részletezte az anya.

A fiatal Kirsty ezzel tehát a férje, a családja, és közeli barátai mellett egy olyan platformot is talált mélyen eltemetett bánatának feldolgozására, ahol bátrabban meg tud nyílni, és hasonló helyzetű édesanyákkal is tud beszélni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bonnie and the Peas Mummy (@bonnie_and_the_peas_mummy) által megosztott bejegyzés,

– Az, hogy hármas ikrekkel lettem terhes, utána egy erős gyászolási folyamaton mentem keresztül, végül pedig csodás boldogságot élek át a túlélő ikreimmel, igazából azt mutatják, milyen nagyszerű az élet. Minden másodpercért hálás vagyok, amelyeket a gyerekeimmel tölthetek. Dotty elvesztése óta még erősebb és feltétel nélkülibb lett az irántuk érzett szeretetem, és sokkal szorosabban is ölelem őket. Nem hittem, hogy létezik ilyen mértékű szeretet – tette hozzá Kirsty.

– Rendkívüli erővel bír az a szülő, akit veszteség ér. Sokan csendben szenvednek, mert nem kapják meg a nekik járó támogatást. A beszélgetés ugyan segít enyhíteni a fájdalmat, de minden szülőnek tudnia kell, hogy nyíltan kell beszélni a szívfájdalomról, mert az segít igazán az elengedésben – zárta szavait az édesanya.

(via)

A cikk forrása: borsonline.hu

2019. május 20.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó