Terhesen esett teherbe: egyszerre szült két apától a fiatal lány

Hihetetlennek hangzik, de van rá tudományos magyarázat.

Terhesen esett teherbe: egyszerre szült két apától a fiatal lány

Hihetetlen történetről számoltak be az amerikai lapok: egy fiatal kaliforniai lány már terhes volt, amikor újra teherbe esett, így

egyszerre szült meg két gyereket, akik nem egyidőben fogantak, ráadásul más szülőtől származtak.

A 31 éves Jessica Allen tavaly áprilisban vállalt béranyaságot egy kínai párnak. Kalifornia azon kevés államok egyike, ahol ezt legálisan pénzért is vállalhatják a nők: Jessica egészen pontosan 30 ezer dollárt, vagyis 8 millió forintnak megfelelő összeget kapott azért, hogy kihordja a kínai pár gyermekét.

A beültetés sikeres volt, a terhesség hatodik hetében pedig egy ultrahangos ellenőrzésen kiderült, hogy Jessica ikreket vár. Az orvosok egyből azt feltételezték, hogy mindkét gyermek a kínai szülőké, ezért a lány bérét további 5 ezer dollárral (~1,3 millió forinttal) emelték. A babák végül 2016. decemberében jöttek világra, császármetszéssel, makkegészségesen.

A történet azonban itt még nem ért véget: Jessica egy hónappal később kapott egy képet a gyerekekről a kínai szülőktől, a következő - meglehetősen rejtélyes - üzenettel: "Nem egyformák igaz? Szerinted miért lehet az, hogy ennyire mások?"

"Észrevettem, hogy az egyikük bőre jóval világosabb, mint a másiké" - mesélte utólag Jessica. "Ránézésre egyértelmű volt, hogy nem egypetéjűek."

Nem sokkal később választ kaptak a miértekre:

egy DNS-teszt ugyanis bebizonyította, hogy az egyik gyermek Jessica sajátja, míg a másik a kínai páré.

"Nem tudom leírni mit éreztünk... teljesen padlót fogtunk. Fel sem tudtuk fogni, hogy történhetett ilyesmi" - emlékezett vissza Jessica.

A történtekre természetesen van tudományos magyarázat:

szuperfetációnak hívják a jelenséget, amikor újabb petesejt termékenyül meg, miután már megfogant egy gyermek.

Ez azonban annyira ritkán történik meg, hogy az orvosok még az okát sem tudják. Persze a szülőknek ez számít a legkevésbé. Sokkal fontosabb, hogy egy bonyolult és igen költséges jogi procedúra után Jessica és párja végül visszakapta a saját gyermekét, akit Malachinak neveztek el.

New York Post Bérbe adtam a méhemet, majdnem elvették a fiamat címmel közölt cikket az esetről. Ebben Jessica elmondta: "Nem bánom, hogy béranya lettem, mert ezzel azt állítanám, hogy a fiam születését is bánom. De remélem, hogy a többi béranya tanul majd a történetemből, és hogy valami jó is származik ebből az egészből."

Forrás: IFL Science/szeretlekmagyarorszag.hu Címképünk illusztráció. Forrás: Pixabay

 

2017. november 08.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?