Tragikus: kórházi lázcsillapító-túladagolásban halt meg a kis Zénó

A szülők szerint hibáztak az intézményben.

 

Szörnyű tragédia miatt indít pert egy pár: Juhász Albert és felesége, Anita öt hónapos gyermeküket, Zénót vesztették el. A picit köhögés, fulladás miatt vitték először háziorvoshoz, majd kórházba. Kiderült: hörgőgyulladása van - másnapra pedig be is lázasodott. Először csak egy kúpot kapott a kórházban, ám este fél 11-re sem lett jobban.

“Azt mondták, túl késő van, hogy átszállítsák másik kórházba, de adnak neki fájdalom- és lázcsillapítót. Vénásan adagolták, és mint kiderült, háromszor annyit, mint szabadott volna” - elevenítette fel az esetet a Blikknek Zénó édesanyja, Anita.

Tragikus: kórházi lázcsillapító-túladagolásban halt meg a kis Zénó

A kis Zénó szülei pert indítanak gyermekük elvesztése után (képünk illusztráció) © Pexels

Az injekció után a kis Zénó még rosszabbul lett - éjjel fél három körül már vért hányt. Átszállították egy másik kórházba, ám ott már nem tudták megmenteni az életét.

A szülők azt követően döntöttek úgy, hogy pert indítanak, hogy megkapták a babát először kezeló kórház vizsgálatának eredményét: az injekció adása az alkalmazott dózisban, valamint intravénásan nem felelt meg a szakma szabályainak, ám ezen szakmai szabályszegés és a gyerek sajnálatos halála között nincs ok-okozati összefüggés. Zénó szülei azt állítják: az intézmény zárójelentése is hiányos volt - sem a véres köpet, sem a gyógyszer mennyisége és adagolása nem szerepelt benne.

“Ez az eset iskolapéldája annak a vizsgálati eredménynek, amely azt állapította meg, hogy a halálesetek 40 százaléka megelőzhető lett volna, ha nincs orvosi mulasztás” – tette hozzá dr. Ábrahám László, a család ügyvédje.

 

 A cikk forrása: borsonline.hu

 

2018. augusztus 18.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó