Tudja, hogy meg fog halni a gyermeke, mégis megszüli karácsonykor

Tudja, hogy meg fog halni a gyermeke, mégis megszüli karácsonykor

Hayley Martin húszhetes terhesen tudta meg, hogy kisbabája nem fogja túlélni születése napját. Az orvosok azt tanácsolták, ne tartsa meg a gyermeket, hogy megkíméljék a halva születés traumájától, a kismama és párja azonban úgy döntöttek, nem szakítják meg a terhességet, bármennyire fájdalmas is lesz számukra.

textAva-Joynak keresztelt kislányuk szerveit szeretnék felajánlani más, beteg gyermekek számára.

Hayley - aki valószínűleg karácsony hetében fogja világra hozni a magzatot - abban bízik, hogy a baba így majd másokban élhet tovább. A fiatal anyuka ráadásul saját veséjét is felajánlotta Ava-Joy nevében.

text- A gyermekünk mindenképpen meg fog halni, de ha van lehetőségünk megmenteni mást, akkor megéri keresztülmenni ezen a nehéz időszakon. Nem volt könnyű döntés, de így a helyes. Ez segített megküzdeni a fájdalommal

– mondta Hayley. - A kislányunk egy része tovább él majd, nem fog teljesen eltűnni, csak valaki másban fog élni. Ez az ő karácsonyi ajándéka más, nehéz sorsú babáknak.

Ava-Joy lett volna a Martin család negyedik gyermeke. Amikor megtudták, hogy új családtag érkezik, nagy volt a boldogság, azonban sajnos hamar kiderült, hogy a baba nem fogja túlélni a terhességet. Egy ritka genetikai rendellenességet diagnosztizáltak nála, ami azzal jár, hogy a kislánynak nem fejlődnek ki a veséi. Ezen kívül húgyhólyagja sincs, valamint a tüdeje is alulfejlett, így pedig nem lesz képes lélegezni. Más szervei viszont alkalmasak lesznek arra, hogy másokba átültessék.

Hayley és férje, Scott saját programjukkal szeretnék segíteni a hasonló sorsú családokat a gyász feldolgozásában.

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

2017. december 20.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?