"Tudta, hogy ciszta van a petefészkében?" – terhessége mentette meg egy beteg nő életét

Az egyik ultrahangvizsgálat során sokkoló hírt kapott, mégis ennek köszönheti az életét.

Louise Mitchell élete legszebb időszakát élte: 2015-ben összeházasodott párjával, a 35 éves Alex-szel, akit egy társkereső oldalon ismert meg, néhány hónappal az idilli esküvő után pedig már első közös gyereküket várták.

A nő már 12 hetes terhes volt, amikor elment a soron következő ultrahangvizsgálatra, ahol viszont szörnyű hírt kapott: cisztát találtak a petefészkében.

„Az orvosok azt mondták: ’Gratulálok, egészséges kisbabája van. Tudta, hogy ciszta van a petefészkében?’.

Erre egyáltalán nem voltam felkészülve. Sokkot kaptam, teljesen megzavarodtam” – mesélte az édesanya.

A várandóssága alatt az orvosok végig szemmel tartották, de azt is mondták, hogy nem kell aggódnia. A nő mindent megtett azért, hogy a baba egészségesen jöjjön a világra, de képtelen volt kizárni a rákot a gondolatai közül,

A kislány, Beti 2016 októberében született meg. Édesanyjánál pár hónappal később eltávolították a cisztát, amelyről később azonban kiderült, hogy rosszindulatú volt – rákot diagnosztizáltak nála.

20 nappal az újabb sokkoló hír után eltávolították Louise méhét, majd megkezdte a kemoterápiát. A fitnesz-rajongó nő a kezelés alatt sem hagyta abba a sportolást, mert ez segített neki kikapcsolni az agyát. Családja és barátai is mellette álltak a nehéz időben, ő pedig már csak a kislányáért sem akarta feladni a harcot.

Bár mindig is több gyerekről álmodott, de a rák keresztülhúzta a számításait. A ma már 17 hónapos, teljesen egészséges és boldog babájának viszont nagyon sokat köszönhet.

"Tudta, hogy ciszta van a petefészkében?" – terhessége mentette meg egy beteg nő életét

„A petefészekrák ’csendes gyilkosként’ ismert, mert gyakran nincsenek is tünetei, csak amikor már túl késő. Beti szó szerint megmentette az életemet, mert ha nem lettem volna terhes vele, jó eséllyel nem fedezik fel időben a rákos cisztámat”

– mondta Louise Mitchell, aki minden nőt arra biztat, hogy még akkor is vizsgáltassák meg magukat, ha úgy gondolják, nincs miért aggódniuk, nehogy úgy járjanak, mint ő.

Az eredeti cikk: Mirror.co.uk

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

2018. április 02.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó