Úgy döntött az édesanya, nem végez több házimunkát, kíváncsi volt meddig bírja a családja

Egy édesanya munkáját, aki minden házimunkát elvégez, sokszor nem értékeli kellőképpen a családja. Pedig egy nőnek sem kellene magára vállalnia minden felelősséget, és a család minden tagjának ki kellene vennie a részét a házimunkából.


Egy nő, aki belefáradt abba, hogy mindent egyedül kell elvégeznie, úgy döntött, tesz egy kísérletet, amivel ráébresztheti a családját a problémára. A Twitter felhasználó, aki Miss Potkin néven osztja meg bejegyzéseit, felhagyott minden házimunkával, hogy lássa, mi történik. Két nappal később elkezdte megosztani az eredményeket a Twitteren, és a kísérlete rendkívül népszerű is lett.

Leírta, hogy a mosatlan edények lassan felhalmozódtak, de a férje és a gyerekei két napig egyetlen szóval sem említették a dolgot. A harmadik napra a család kifogyott tiszta tányérokból és kanalakból.

„Senki nem mond semmit a nagy halom mosatlanról, de szinte hallom, ahogy forognak a kerekek az agyukban. Nem, kedves családom, ma nem fogom elindítani a mosogatógépet” – írta a nő. Az elkeseredett anya nemcsak a főzéssel és mosogatással hagyott fel, hanem mindenféle takarítással és a mosással is. Az eredmény? A házban mindenfelé halmokban állt a szennyes. Ugyanakkor a WC-papír is kifogyott a fürdőszobában. A konyhában napokig csak „egy magányos kolbász” árválkodott a tűzhelyen, de az is olyan állapotban volt, hogy a nő még csak ránézni sem tudott.

Egy ponton úgy tűnt, hogy a dolgok elkezdtek jobbra fordulni. Valaki végre kivitte a szemetet. De az edények továbbra is elmosatlanul álltak halomban, akárcsak a szennyes. Egy idő után úgy tűnt, a nő férje mégis megtanulta a leckét. Elkezdte kiüríteni a koszos tányérokat, és még a mosogatógépbe is betette azokat. De nem indította el a gépet. Amikor a nő megkérdezte tőle, miért, a férfi azt felelte, hogy „nem volt rá ideje”.

A családanya egyértelműen belefáradt a munkába. Azoknak, akik kritizálták azért, hogy kísérletté alakította a családja helyzetét, a nő ezt válaszolta: „Nem így élünk. Ez egy lecke, amivel azt akarom elérni, hogy meghallgassanak és tiszteljenek, és ne kelljen minden apróságot folyton elismételnem. Rendkívüli időkben próbálunk meg elnavigálni valahogy napról napra, és számomra az elmúlt két nap mindennél szórakoztatóbb volt. Azt hiszem, mindannyiunknak jogunk van lebonyolítani a saját kísérleteinket, jogunk van szórakozni, és a végső határokig feszíteni egy helyzetet, ha úgy akarjuk. Senkinek nem kell kioktatnia, aki nem érti a helyzet komikumát.”

Hozzátette: „A szeretet miatt tartjuk rendben az otthonunkat. Szeretetből főzünk, terítjük meg az asztalt, és töltjük meg a levegőt a virágok és a mosott ruha illatával. A szeretet türelmes, de ugyanakkor rettenetesen fáradt is, mert napi 14 órákat dolgozik. Tudom, hogy mind fáradtak vagyunk – de én vagyok a legfáradtabb.”

Úgy tűnik, a kísérlet végül mégis sikeres volt, és a család megtanult egy fontos leckét: azt, hogy el kell takarítaniuk maguk után.

A cikk és a képek forrása: Twice.hu

2022. január 26.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?