Különleges nevet kapott Szabó Zsófi kisfia

Az újdonsült nagymama is beszélt a piciről, akit csak nagyon óvatosan mert eleinte megölelni.

December 4-én megszületett Szabó Zsófi gyermeke. A nagy hírt a Facebook-oldalán jelentette be: "Megszületett Kis Mendel, 3335 grammal és 53 cm-rel! Életünk legszebb és legmeghatározóbb napja. Köszönjük, hogy gondoltatok ránk!" - írta.

A Mendel név héber, német eredetű. Az Emánuel és az Immanuél nevekből ered, ezeknek önállósult német változata. Jelentése: "velünk az Isten" - olvasható a Babaneten. Nem túl gyakori név, az 1990-es években az Emánuel, Immánuel, Mánuel, Manó és Mendel csupán szórványos nevek voltak. A 2000-es években sem szerepelt a 100 leggyakoribb férfi név között, sőt, 2016-ban a "nagyon ritkán adott név" kategóriájába tartozott. Névnapját március 26-án tartják.

Különleges nevet kapott Szabó Zsófi kisfia

A csecsemőt természetesen Zsófi édesanyja is meglátogatta az elmúlt napokban a magánklinikán. Az újdonsült nagymama aludni sem tud a boldogságtól, hogy végre megszületett az unokája.

"Nagyon boldog vagyok. Csodálatos, hogy a lányom édesanya lett, látni minden pillanatban az arcán az aggodalmat és a féltést. Annyira édes a kis unokám, de eddig csak nagyon óvatosan mertem megölelni, mert nagyon picike" - mondta a Ripostnak.

Szabó Zsófi és babája hamarosan haza is térhet törökbálinti otthonukba.

 

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

2017. december 08.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?