Meghan hercegné szülés utáni hasat villantott – és milyen jól tette!

Május 6-án született meg Meghan hercegné és Harry herceg első gyermeke, amire szinte azóta várt mindenki, hogy a pár kimondta egymásnak a boldogító igent tavaly májusban. Szerencsére nem sokat kellett várnia a nyilvánosságnak, hogy az első fotón végre megpillanthassa az újszülött kisfiút, hiszen Meghan és Harry hivatalos instagram oldalára a jó hír után hamarosan az első hivatalos kép is felkerült.

 

 

A fotót látva biztosan sokan megörültek, hogy a hercegné milyen természetesen, kivirulva, - és persze azért némi sminkben-, de azért nem rejtegetve fáradtságát pózol a kicsivel a kezében.

Aki emlékszik még a Katalin hercegnéről készült „újszülöttes” fotókra, az könnyen megláthatja a különbséget a két „irány” között. Azt hiszem nem túlzó irányként definiálni a két hercegné szülés utáni első fotóit, hiszen amíg Katalin szemmel láthatóan minden fotón úgy fest, mintha „mi sem történt volna”, addig Meghan ruhája alatt még bőven fellelhető a szülés utáni hasa, azaz, hogy a teste még csak most kezdte meg a regenerálódást. 

Katalin legutóbbi szülése után készült fényképét nézve pontosan emlékszem, hogy jó néhány percre magával ragadott a komment áradat, ami a gratulációk sora mellett több közösségi oldalon is arról szólt, hogy

„Mégis, hogy lehet így kinézni szülés után? Mintha nem is lett volna terhes!” – írta például valaki.

Több édesanya viccesen olyasmiket is kommentelgetett, hogy azt is meg kéne mutatni, hogyan fest egy hétköznapi, 3 gyerekes anyuka szülés után. Az egyik kedvencem így szólt:

„Én szülés után örültem, hogy nem kell tükörbe néznem, a testem egyetlen porcikája sem engedelmeskedett nekem, totál kimerültem. Katalin meg úgy feszít a fotón, mintha a kifutóról jött volna, nem a szülőszobáról...” – írta egy angol anyuka akkor.

Meghan és Katalin példája is jól mutatja, hogy nincs két egyforma szülés, ahogyan két egyforma nő és női test sem létezik. Elképzelhető tehát, hogy Katalin tényleg mindhárom alkalommal ripsz-ropsz remek formában tudott lenni. Mindannyian másképpen reagálunk életünk egyik legmeghatározóbb élménye után, a testünk vagy idomul az új helyzethez, vagy átmenetileg akár teljesen megadja magát és jókora pihenésre szorul.

Nem vagyok brit királyi család-szakértő, ezért fogalmam sincs róla, hogy mennyire a protokoll része az, hogy pikk-pakk úgy „összerakják” a gyermeküknek nemrég életet adó hercegnéket, hogy gond nélkül kamera elé tudjanak állni, de azt látom és a saját bőrömön is érzem, hogy nem túl jó irány csak a jót, a hibátlant, a makulátlant kommunikálni az átlagemberek felé.

Hiszen sokszor nem elegendő tisztában lennünk azzal, hogy a számunkra „elérhetetlen”, vagy épp példaképként tisztelt sztárok, ismert emberek, közszereplők körül egy egész seregnyi gárda sürög-forog, hogy minden pillanatban a legjobb formájukat mutathassák, - ily módon pedig simán lehet, hogy annak idején Katalin is majd szétszakadt a szülés utáni fájdalmaktól, ám összetartotta egy haskötő meg egy jó szabású alakformáló fehérnemű a ruhája alatt-, mert még ezek tudatában is képesek vagyunk magunkat hozzájuk hasonlítgatni és önmagunkat teljesen alaptalanul alábecsülni.

Épp ezért örültem meg nagyon Meghan sussexi hercegné egyszerű, lefelé bővülő, fehér ruhájának, ami egyrészt számomra a tisztaságot és a természetességet reprezentálja, ugyanakkor nem fedi el a valóságot, és utólag sem photoshoppolta szét senki.

A hercegi pár első kisbabájuknak egyébként rendhagyó módon az Archie nevet adta, ami elvileg nem kapcsolódik semmilyen királyi felmenő nevéhez sem, a fiatalok ebben is újítottak kicsit és lazítottak az elavult szokásokon.

 

Nyitókép: www.hellomagazine.com

 

B.F. , 2019. május 09.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó