Puha meggyes bögrés süti: egyszerű és villámgyors recept

Ha van otthon egy üveg meggybefőtt és liszt, sok dolgod már nem lesz, mert ez a süti annyira egyszerű, hogy szinte magát készíti el.
Ehhez a süteményhez nem kell mérleget elővenni, elég egy 2,5 dl-es bögre, és pillanatok alatt elkészíthetjük. A szaftos meggy és a puha, kevert tészta párosa nagyon jól működik vendégváróként és egyszerű, hétköznapi desszertként is. Egy nagy bögre kakaó vagy egy csésze kávé mellé tökéletes választás, és garantáltan mindenki repetázni fog belőle.
A meggyes bögrés süti hozzávalói
-
3 bögre liszt
-
1,5 bögre cukor
-
1/2 bögre olaj
-
2 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 teáskanál vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
-
1/2 üveg meggybefőtt, jól lecsepegtetve
-
1 csipet só
-
porcukor a tetejére
A meggyes bögrés süti elkészítése
Először a sütőt melegítsük elő 180 fokra, és készítsünk elő egy közepes méretű tepsit, amelyet sütőpapírral bélelünk ki.
Egy nagy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd fokozatosan hozzáöntjük az olajat. Amikor egynemű, folyékony masszát kaptunk, mehet bele a vanília is.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a csipet sóval, majd apránként a nedves alaphoz forgatjuk. A tésztának sűrű, de könnyen keverhető állaga kell legyen.
Ezután óvatosan beleforgatjuk a lecsepegtetett meggyet is. Ha szeretnénk, félretehetünk belőle egy keveset, hogy a tetejére szórjuk, így mutatósabb lesz a végeredmény. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és betesszük az előmelegített sütőbe. Kb. 35–40 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a beleszúrt tű vagy fogpiszkáló tisztán nem jön ki.
Ha elkészült, kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral meghintjük.
Babanet, 2025. szeptember 07.













