A baba portál - Babanet.hu

Egyszerű és nagyon finom sütőtökös pohárkrém

Ez a sütőtökös pohárkrém nemcsak jól mutat, hanem percek alatt elkészül, és a maradék sült tököt is új életre kelti. Krémes, illatos, enyhén fűszeres – pont annyira őszi, amennyire egy kuckózós délután megkívánja.

Az ősz egyik legédesebb ajándéka a sütőtök, amit most egy krémes, poharas desszertben mutatunk meg nektek. Külön jó hír, hogy a receptet könnyen a saját ízlésünkre szabhatjuk: készülhet mascarponéval, joghurttal, a tetejére pedig kerülhet pirított dió, granola vagy egy kevés méz.

Akár vendégvárónak, akár gyors hétköznapi desszertnek szánjuk, ezzel a sütőtökös pohárkrémmel nem lehet mellényúlni.

A sütőtökös pohárkrém hozzávalói (4 adaghoz)

  • 300 g sült sütőtök, pürésítve

  • 250 g mascarpone vagy natúr görög joghurt

  • 2 ek méz vagy juharszirup

  • 1 tk vaníliakivonat

  • 1 mk őrölt fahéj

  • 1 csipet szerecsendió

  • 8 db keksz (pl. zabkeksz vagy vajas keksz)

  • 2 ek durvára vágott dió vagy granola a tetejére

A sütőtökös pohárkrém elkészítése

A sült, kihűlt sütőtököt pürésítjük, majd összekeverjük a mascarponéval, a mézzel, a vaníliával és a fűszerekkel, amíg sima, krémes állagot kapunk.

A kekszeket összetörjük, és a poharak aljára rétegezzük. Erre kerül egy adag sütőtökös krém, majd ismét egy vékony kekszréteg.

A tetejére még egy réteg krémet kanalazunk, végül megszórjuk a dióval vagy a granolával.

Tálalás előtt érdemes legalább fél órát hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Babanet, 2025. október 31.

 
X
EZT MÁR OLVASTAD?