#baba#anya

Recept: a legfinomabb gyerekbarát epres tiramisu

Ha imádod a tiramisut, de szeretnél egy olyan változatot, amit a gyerkőcök is bátran ehetnek, akkor ezt az epres verziót neked találtuk ki! Könnyű, krémes, nyárias és ráadásul még mutatós is – tökéletes desszert egy hétvégi ebéd után vagy gyerekzsúron.

A klasszikus tiramisu receptet kicsit átalakítottuk: az erős kávét koffeinmentesre cseréltük, a kakaó helyett pedig friss, lédús eperrel dobtuk fel az egészet.

A legjobb ebben a desszertben, hogy nem kell sütni, és pár hozzávalóból gyorsan összedobható. A kicsik imádni fogják az édes krémet, a puha piskótát meg az eperdarabokat – de az is garantált, hogy a felnőttek is repetázni fognak.

Az epres tiramisu hozzávalói

  • 500 g friss eper

  • 2 ek cukor

  • 250 g mascarpone

  • 200 ml habtejszín

  • 100 g porcukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 200 ml koffeinmentes kávé (lehűtve)

  • 200 g babapiskóta

Az epres tiramisu elkészítése

A megmosott epreket darabold fel, de néhányat tegyél félre díszítéshez. Az felkockázott epreket tedd egy kis edénybe, adj hozzá  2 evőkanál cukrot, majd addig főzd, amíg be nem sűrűsödik.

A mascarponét keverd simára a porcukorral és a vaníliával, majd egy másik tálban verd fel kemény habbá a tejszínt. Ezután óvatosan forgasd össze a kettőt, hogy egy könnyű, habos krémet kapj.

A lefőzött koffeinmentes kávét öntsd egy tálkába, majd egyesével mártsd bele a babapiskótákat – ne áztasd túl, csak annyira mártsd bele őket, hogy éppen megszívják magukat.

Egy közepes méretű tál aljára fektess egy réteg áztatott piskótát, kanalazz rá egy adag krémet, jöhet rá néhány kanál eperragu, majd ismét jöhet piskóta, krém, eperragu – egészen addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

A tetejére jöhet egy utolsó adag krém, majd díszítsd az egész eperdarabokkal. Fedd le, és tedd hűtőbe legalább 3 órára, hogy az ízek jól összeérjenek, a piskóta pedig megpuhuljon.

Tálalás előtt reszelt fehér csokit vagy kakaóport is szórhatsz a tetejére, ha szeretnél még egy kis extra csavart!

Babanet, 2025. május 24.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?