Itt a legfinomabb borsos tokány receptje!

Szaftos borsos tokány, ami megállja a helyét bármelyik ünnepi asztalon!
A következő magyaros recept biztos, hogy telitalálat lesz az egész családnál!
Borsos tokány hozzávalók:
- 400 g sertéshús (comb vagy lapocka), apró kockára vágva
- 150 g kolozsvári szalonna felkockázva
- 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 db kisebb paradicsom felkockázva
- 2 db kisebb tv-paprika felkockázva
- 200 gramm zöldborsó
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- őrölt fekete bors
- Só
A borsos tokány elkészítése
A szalonnát zsírján megpirítjuk, majd a vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, és mehet bele a lábasba a zsírra, hogy üvegesre pároljuk őket. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, felöntjük vízzel, majd hagyjuk főni.
Közben a sertéshúst alaposan megmossuk, kockákra vágjuk, és ha a zöldségek elfőttek, a lábasba tesszük, pótoljuk a vizet, hozzáadjuk a fűszereket, majd hagyjuk puhulni.
Ezután mehet bele a zöldborsó, és a körülbelül 1 dl vízzel elkevert liszt. Ezután öntsük fel vízzel, és fedő alatt közepes lángon főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Időnként keverjük meg, és szükség szerint adjunk hozzá vizet, ha túl sűrű lenne a tokány.
Galuskával vagy tésztával tálaljuk, és mellé ne felejtsük el a friss kovászos kenyeret sem, valamint a savanyúságot!
Babanet, 2025. március 15.













