A baba portál - Babanet.hu

Itt a legfinomabb borsos tokány receptje!

Szaftos borsos tokány, ami megállja a helyét bármelyik ünnepi asztalon!

A következő magyaros recept biztos, hogy telitalálat lesz az egész családnál!

Borsos tokány hozzávalók:

  • 400 g sertéshús (comb vagy lapocka), apró kockára vágva
  • 150 g kolozsvári szalonna felkockázva
  • 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 2 db kisebb paradicsom felkockázva
  • 2 db kisebb tv-paprika felkockázva
  • 200 gramm zöldborsó
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • őrölt fekete bors

A borsos tokány elkészítése

A szalonnát zsírján megpirítjuk, majd a vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, és mehet bele a lábasba a zsírra, hogy üvegesre pároljuk őket. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, felöntjük vízzel, majd hagyjuk főni.

Közben a sertéshúst alaposan megmossuk, kockákra vágjuk, és ha a zöldségek elfőttek, a lábasba tesszük, pótoljuk a vizet, hozzáadjuk a fűszereket, majd hagyjuk puhulni. 

Ezután mehet bele a zöldborsó, és a körülbelül 1 dl vízzel elkevert liszt. Ezután öntsük fel vízzel, és fedő alatt közepes lángon főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Időnként keverjük meg, és szükség szerint adjunk hozzá vizet, ha túl sűrű lenne a tokány.

Galuskával vagy tésztával tálaljuk, és mellé ne felejtsük el a friss kovászos kenyeret sem, valamint a savanyúságot!

Babanet, 2025. március 15.

 
X
EZT MÁR OLVASTAD?