#baba#anya

Recept: A legkrémesebb málnás tiramisu koffeinmentes kávéval

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és abszolút gyerekbarát tiramisu, amihez nagyon jól passzol a málna.

Itt a málnaszezon, és persze, hogy a tiramisuban is jól érzi magát ez a gyümölcs!

Miért egészséges a málna?

A málna magas rosttartalma támogatja az emésztést, elősegítheti a teltségérzetet, és segít szabályozni a vércukorszintet . Ez különösen fontos lehet terhesség alatt, amikor a vércukorszint ingadozása kihívást jelenthet.

A málna bővelkedik antioxidánsokban – pl. C-vitaminban, antocianinokban és ellagitanninokban – amelyek csökkenthetik a krónikus gyulladást, védenek a sejtkárosodással szemben, és támogatják a szív- és érrendszer egészségét. Egy csésze málna C-vitamin-tartalma fedezi a felnőttek napi szükségletének negyedét, miközben segíti a kollagéntermelést és az immunrendszer működését .

Emellett a málna alacsony gyümölcscukortartalmú, és alacsony glikémiás indexszel rendelkezik – ez az oka annak, hogy segíthet stabilan tartani a vércukorszintet is.

Málnás tiramisu recept

A gyerekbarát tiramisu recept nem bonyolult, gyors, és biztos, hogy a kicsik és a nagyok is odalesznek érte.

Hozzávalók

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl habtejszín (min. 30%-os)
  • 2 evőkanál porcukor vagy méz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • kb. 200 g babapiskóta
  • 2 dl koffeinmentes kávé, langyosra hűtve
  • 250–300 g friss vagy fagyasztott málna
  • evés citromlé vagy málnapüré a rétegezéshez
  • a tetejére friss málna, reszelt étcsokoládé

Elkészítés

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponét, a porcukrot (vagy mézet) és a vaníliakivonatot. Egy kisebb üvegtálba rétegezni kezdjük a desszertet: a babapiskótákat gyorsan belemártjuk a langyos koffeinmentes kávéba, majd egy sorban lerakjuk őket az edény aljára.

Erre jöhet a mascarponés krém egy része, majd friss vagy enyhén megrottyantott málna, amit ízlés szerint kevés citromlével vagy pürésítve is rétegezhetünk.

Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak, a tetejére krém és néhány szem málna kerül. Lefedve minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük, de egy egész éjszaka pihenés még krémesebb állagot eredményez. Tálalás előtt friss málnával, reszelt étcsokoládéval vagy kevés cukrozatlan kakaóporral díszíthetjük.

Babanet, 2025. július 02.

 
X
EZT MÁR OLVASTAD?