Recept: sajttal, sonkával és spárgával töltött csirkemell

A csirkemellbe töltött olvadó sajt, a sós, füstös sonka és a zsenge spárga együtt igazi ízbombává varázsolja ezt a klasszikus alapanyagot.
Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a csirkemellet, de nem vágysz bonyolult konyhai mutatványokra, ez a recept tökéletes választás.
Hozzávalók (4 adaghoz):
-
4 db csirkemellfilé
-
8 szelet sonka (pl. fekete-erdei, prosciutto vagy gépsonka)
-
12-16 szál zöld spárga
-
12 szelet sajt (mozzarella, gouda, cheddar)
-
só, frissen őrölt bors ízlés szerint
-
4 gerezd fokhagyma
-
olívaolaj
A sajttal, sonkával és spárgával töltött csirkemell elkészítése
A sütőt melegítsd elő 190 fokra. A csirkemelleket hosszában vágd be úgy, hogy zsebet kapj, de ne vágd át őket teljesen. Sózd, borsozd kívül-belül, és dörzsöld be zúzott fokhagymával. A spárgák fás végét vágd le, majd pár percre dobd őket forró vízbe, hogy kicsit megpuhuljanak.
Minden csirkemell belsejébe tegyél 2 szelet sonkát, 3-4 szál spárgát és 3 szelet sajtot, majd hajtsd össze, és rögzítsd fogpiszkálóval. Egy sütőtálat kenj ki kevés olívaolajjal, helyezd bele a megtöltött csirkemelleket, és locsold meg őket is egy kis olajjal.
Süsd 30-35 percig, míg átsülnek, és a sajt pedig szépen megolvad.
Ez az étel tökéletes hétvégi ebéd vagy vendégváró fogás is lehet, mellé jöhet egy adag krumplipüré, rizs, vagy friss saláta. Egyszerű, mégis laktató – és garantáltan mindenki kérni fog repetát!
Babanet, 2025. április 26.













