5 mondat az anyóstól, ami kiveri a biztosítékot - 1. rész

Vélhetően mindenki törekszik a családi békére, de vannak mondatok, amelyekkel nehéz mit kezdeni…

És legyünk őszinték, néha sokkal jobb lenne nélkülük.

 

Én már kettőt felneveltem!

Ez fantasztikus, őszintén és örülök és tisztellek azért, hogy felnevelted a férjem és a testvérét. De pusztán ez hivatkozási alapnak nem a legjobb és bántó is, hiszen a másik fél ettől könnyen inkompetensnek érezheti magát.

 

A mi időnkben nem voltak ennyit betegek a gyerekek!

Egyrészt valamennyi igazság lehet benne, másrészt lássuk be, ez nem most volt, hanem 30-35 éve. Nem biztos, hogy  olyan élesen emlékszik valaki ilyen régi dolgokra.

 

Na, a Ferike már másfél évesen szobatiszta volt! Nem kellett ezzel ennyit szórakozni!

Tényleg? De jó! És most arra nem emlékszem, hogy Mozartot még előtte, vagy rögtön utána kezdett játszani?

 

Nem kell ezeken a dolgokon annyit problémázni, a mi gyerekeink is felnőttek valahogy és lám, nincs semmi bajuk.

A mondat második része akárhonnan nézzük, elég ingoványos terep. Illetve elhiszem, hogy Tomika és Petike hat éves koráig csak ropit evett párizsival, de megpróbálhatnám én másként?
 

 

Jajj, nem kell olyan érzékenynek lenni, nem dől össze a világ, ha néha felborul a napirend, kibírja a gyerek a napi ötödik szülinapi rokonlátogatást! Sőt! Egy ennyi idős gyereknek ezt már ki kell bírnia.

Tényleg nem, ez teljesen igaz, csak az a gond, hogy a gyerek az asztal alatt veri magát a családi ünnepségen és folyik nyála. Amúgy minden oké. 

Mrs. Grabowksy , 2015. június 02.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(2 hozzászólás) 

2015 06 03. 13:38
Hmmm, de mióta is jut el az agyunkig, amit az anyósunk mond? :)De komolyan :D Az én férjem, meg a testvére már 9 hónaposan szobatiszta volt, mert másképp nem vették be a bölcsibe. Állítólag...de akinek van gyereke az tudja, hogy ennél nagyobb blődség a világon nincs...betegek se voltak soha! Csak tudnám, akkor férjuramnak miért van varrott forradás a könyökén, és egy etetőszékből kiborulás miatt miért kellett javítani a fogait felnőtt korban. Az sem baj, ha az örökmozgó tipegő órákig zötyög egy buszon, vagy eltölt pár órát az autóba szíjazva, hiszen drága nagyi OTT és OTTHON óhajtja megtekinteni, semmi esetre nem ülne buszra, hogy a nyugdíjas kedvezményével ingyen meglátogasson minket. A magyarázat: mert már pár hónaposan is képes voltam őt vonatoztatni, galád módon, akkor tuti most is menne. Miért is ne ehetne a nem egészen egyéves zsírban tocsógó fánkot, disznóhúst, vagy bármit, amit feltálal nagyi, hiszen nézzem már meg, akarja, nyúl utána! Ilyenkor hálát adok a sorsnak, hogy jó messze él, így abban a napi két percben, míg skype-on beszél a fiával, én távozhatok a szobából, hogy a fülemig se jusson az aktuális méltatlankodás, bírálat, vagy jótanács.
→ válasz erre
2017 05 19. 10:15
@magdi0106: haha, ilyet nekem is jutott-"bezzeg ő sűrűn látogatta a vidéki rokonokat, a gyerekekkel, vonattal..." Én konkrétan letojom. Én meg sűrűn kirándulok velük, meg fagyit ebédelünk... :P Fuu, majd amikor az én gyerekeim mondják ezt az unokáik szüleinek :D (Milyen bonyolult), hogy "bezzeg az én időmben, volt fagyi ebédre :D, meg anyám nem mindig tudta behajtogatni a szekrénybe a tiszta ruhákat mert őő, hát mert ő, na, nem tudta" (sokszor mást fontosabbnak tartok, pl. a kertbe "lógni")

Egyébként utálom a "bezzeg az én időben" kezdetű mondatot, sosem mondom, mert szerintem irreleváns, hogy mi volt akkor, most most van. A gyereknek se a múltban kell élnie, pláne nem a miénkbe. Ennyi erővel leragadhattunk volna az ősembereknél is.

Mindenki úgy neveli, gondozza... ahogy akarja, ahogy tudja, ahogy jónak látja-az ésszerűség keretein belül.
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó