9 dolog amit anyaként már kevésbé tudsz megtenni

Eljött hát az idő, te is anya lettél. A boldogság hatalmas és most kezdődhet az igazi babázás. Ez az időszak viszont sok mindentől megfoszt téged, ha hagyod. Időt szerintem arra tud szánni az ember amire csak akar. Természetesen egy gyerek felelőséggel jár és e miatt több dolog is van amit már kevésbé vagy egyáltalán nem tudsz megtenni. 

1.Reggeli kávé: Ez az amiről biztosan le kell mondanod bármennyire nehéz is. Hidd el az elkövetkezendő időszakban nem lesz szükséged reggeli ébresztőre, hiszen arra ott lesz a gyerek és ő meg fogja oldani, hogy minden órában éber legyél és el ne aludj. 

2.Rendszertelen étkezés: Talán a legfontosabb, hogy ha anyává válsz már az első percektől kezdve, amikor a pici még csak a hasadban van, megkapja a megfelelő táplálékot. Ezáltal el kell hagynod a rendszertelen étkezést, ha eddig így élted mindenapjaidat és talán még a fűszeresebb ételeket is. Több folyadékot és több gyümölcsöt, zöldséget kell fogyasztanod. Fontos a napi ötszöri étkezés betartása. 


3.Pihenés: Mostanság ez is csak egy olyan álom marad, amiről le kell mondanod. Gyermeked a legtöbb idődet el fogja venni, ami miatt persze egyáltalán nem lehetünk mérgesek, hiszen mi vállaltuk ezt a csodát. A fáradtság sokáig fog kísérni minket és talán sokszor kerülünk majd a kimerültség határára, de mindez megéri. Pihenni pedig ráérünk majd, ha gyermekünk már elmúlt 18 éves, de akkor se teljesen, csak kisebb kapacitással elég lesz figyelnünk. 


4.Alvás: A napi 8 óra alvás lecsökken úgy kb. napi 4 órára és a többiben a gyermekedet altatod vagy éppen egyéb fontos dolgokat intézhetsz, mint a házimunka, főzés stb. Ha szerencséd van és a picinek jó az alvókája, akkor aludhatsz napi 7 órát is, de talán még így is felkelsz hajnalok hajnalán, hogy ellenőrizd minden rendben van e.


5.Szépségápolás: Egy jó kis pedikűr, manikűr, arcápolás, vagy csak egyszerűen egy fodrászhoz eljutni ebben az időszakban talán csak nagyon keveseknek adatik meg, mert a legtöbbünknek arra is alig marad ideje, vagy ereje, hogy reggel megfésüljük a hajunkat vagy hajat mossunk. Egy kevéske kis smink pedig nem telik többe 2-3 percnél.

6.Buli: Egy éjszaka a barátnőiddel, elmenni egy szórakozóhelyre, vagy csak egyszerűen színházba, moziba. Hát talán ezt is elfelejtheted egy időre. A legnagyobb buli számodra ebben az időszakban, a mesék a tévében, olvasni egy könyvet a hercegnőkről vagy dínókról, és hallgatni az altatódalokat.


7.Shoppingolás: Egy új és csini ruha? Régen órákat is képesek voltunk eltölteni az üzletekben és felpróbálni akár 10 ruhát is. Ma már valószínű leginkább csak a picinek megyünk venni ruhácskákat, egy új cipőcskét vagy valami cukiságot. Nekünk pedig egyelőre maradnak az otthoni cuccaink, amit ebben az időszakban felveszünk. Ki tudja, lehet találsz olyan ruhákat is a szekrényedben, amikről nem is tudtál, hogy van és így úgy érezheted, hogy beszereztél egy új rucit.

8.Szex: Nah igen ez az egyik olyan dolog, amire ebben az időszakban talán a legkevésbé jut idő vagy szinte egyáltalán nem. Fontos, hogy erre is fordítsunk időt és ne hagyjuk kihűlni a kapcsolatot a párunkkal. Valószínű, hogy teljesen fáradtak és kimerültek vagyunk, de egy picit összebújni a szerelmünkkel talán segíthet abban is hogy úgymond „megújult” erővel folytassuk a gyermekünk nevelését. 


9.Romantikázni a pároddal: Szorosan kapcsolódik a szexhez, de mégis más, hiszen előbbit el lehet „intézni” akár pár perc alatt is, de a romantikára muszáj több időt szánni. Romantikázni baba mellett is lehet, amíg ő alszik vagy elvan, addig főzhetünk egy finom vacsorát, amit gyertyafény mellett elfogyasztunk, nézhetünk egy jó kis filmet, lényeg, hogy az a láng, ami régen megvolt most vagyis még mindig lobogjon.

 

Kovács Alexandra , 2016. június 27.
 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?