Anya vagy – és nő is! Ajándékozd meg magad valamivel – és ne legyen bűntudatod!

Anyukaként igyekszünk a nap 24 órájában maximum nyújtani, a gyermekünknek a legtöbbet megadni. Ez sokszor olyan lemondásokkal jár, amiket igazából észre sem veszünk, mert teljesen természetesen, ösztönösen tesszük. Így is van ez rendjén, de azért néha muszáj magunkkal is törődnünk, magunkra is költenünk...

A következő sorokat azoknak a nőtársaimnak írom, akiknek olykor szintén megakad a szemük egy-egy csinos ruhán vagy cipőn (kinek nem?!), ám hosszas vívódás után végül nem veszik meg, mert rögtön a gyerkőc és a családi kassza villan be az agyukba.

Egész évben spórolsz, keresed a leárazásokat, lesed az akciós szórólapokat? Lehet, hogy még excel táblázatot is vezetsz a rezsiről, és az egyéb kiadásokról, úgy, mint én… És amióta megszületett a lurkó, maximum szökő évente veszel magadnak valamit – akkor is legtöbbször csak azért, mert már rongyosra hordtad a farmered-, csakúgy, mint én.

Jó lenne néha vásárolni magadnak valamit, valami olyat is a kosaradba tenni, aminek semmi köze a gyerekekhez, semmi köze a családanyasághoz, és semmi köze a háztartáshoz! Most azt mondom, tedd meg! Vedd meg! Ha meglátsz valamit, ami azonnal a szívedbe lopja magát, ne habozz! Lehet az egy felső, amibe azonnal beleszerettél, vagy egy márkás arckrém (a dolgos hétköznapok okozta ráncok eltüntetésére), amit a barátnőd ajánlott, mert neki nagyon bevált; olykor igenis lepd meg magad!

Nos, most hogy elhatároztad, hogy megvásárlod a kiszemelt holmit, leemelted a polcról vagy a fogasról, nyilván már azon spekulálsz, hogy hogyan fog ez beleférni a havi kiadásaidba – hidd el, bele fog! Pár ezer forintnyi „csúszás” bele kell, hogy férjen! Inkább élvezd annak az örömét, hogy végre szakítasz egy pici időt magadra, végre kapsz magadtól valamit (hiszen ki tudná jobban, mire vágysz valójában,  mint Te), és tudod mit? Ünnepeld meg ezt azzal, hogy a legközelebbi kávézóban megfejeled a shoppingolást egy cappucinóval vagy egy sütivel.

Amit tudnod kell:

  • Ettől nem leszel rosszabb anya.
  • Ettől nem számítasz önzőnek.
  • Nem vagy felelőtlen.
  • Ez nem elherdált pénz.
  • Abszolúte megérdemled.

Ha még mindig nem megy, és visszatetted a helyére a holmit, akkor most vedd elő a telefonod és készíts egy jegyzetet benne „Kívánságlista” címmel, a felsorolásban pedig a következők szerepeljenek:

  • egy kiszemelt könyv,
  • a kedvenc borod,
  • egy pár, az évszaknak megfelelő új cipő,
  • egy ruhadarab, amit valahol megláttál, és azóta is vágysz rá,
  • egy wellness alkalom a kedvenc helyeden (szauna, jakuzzi, masszázs, stb.).

Persze ezt a listát még kiegészítheted a saját személyes kedvenceiddel is, és amikor úgy érzed, hogy ’olyan jó lenne kapni valamit’, vagy egy kis vásárlás kikapcsolna, vegyél meg valamit a felsoroltakból!

 

 

 

 

Panna , 2018. február 17.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?