AZ ANYASÁGOT SEHOL SEM TANÍTJÁK

Az anyaság teljes embert, maximális odafigyelést kíván. Sőt, gyakran egy ember kevés ahhoz, hogy a gyerek körül minden zökkenőmentesen menjen. És nem is beszéltünk arról, hogy mi van akkor, amikor egy anyára kettő, három vagy több gyerek is jut. Meg a háztartás és a bevásárlás, a gyerektaxizás és a programszervezés. És ennek semmi köze a szülés előtti élethez...vagy mégis?

AZ ANYASÁGOT SEHOL SEM TANÍTJÁK

Vizsgáljuk meg az anyaságot egy picit egy másik szempontból. Természetesen általánosítások nélkül. Megszületik egy lány. Legyen a neve Sárika. Aztán óvodába majd iskolába jár, alig 7-8 éves, amikor a játék helyett a tanulásra terelik. Gyorsan kirángatják a testéből, és minden ingert az agya kezd el kapni... Hiszen az a fontos, hogy karrierje legyen. Megszűnik a kapcsolat a testével, minden tevékenység vagy folyamat algortitmusokká, agyi hullámzássá alakul át.

A suli után jön a főiskola, tanulás, oktatás meg a többi. Randizgat. Ismerkedik. Találkozik azzal, aki mellett el tudja képzelni az életét. Aztán rájön, hogy ő nem az a királyfi, akiről a gyerekkori mesék szóltak. Majd eltelik 3o év, mire úgy érzi, most stabil, független, önálló nő, felsővezető, nap nap után megküzd a férfivilág összes játszmájával, és igen sok esetben győztesnek is érzi magát.  Női szerepeiben bizonytalan, küzdősport a hobbija és kevés olyan férfi mozog körülötte, akit ne tudna egy percen belül teljesen kasztrálni.

Aztán egyszer csak mégis beesik a Férfi, aki egy pillanatra félrebillenti az addigi rózsaszín ködöt, és gyorsan ’babaprojektbe’ kezdenek. Persze-persze... már benne vannak a korban, meg úgy az igazi az élet, ha az ember lányának gyereke születik... hiszen a család az kérem szépen, mégiscsak az önmegvalósítás csúcsa....

Persze-persze...DE!!!! Sárikának soha senki nem tanította meg, hogy hogyan üssön össze egy rántottát... nem látta édesanyját mosni, sőt, azt sem nagyon látta, hogyan került a vasalt ruha a szekrényébe... ’Tanulj lányom, legyen valaki belőled’. Lett is, topmenedzser. Naponta pillantások hada legyezi az egóját, és emberek fagynak le tőle időnként... pontosan megtervezi minden hetét, napját, óráját...

A cikk további folytatása: ujegyensuly.hu

 

Dézsi Réka , 2017. július 05.
 
 
 
Címkék:  

anyaság

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?