Egy anyuka leírta, miért alszik csak azért is a kisbabájával – és miért nem hallgat a szakértőkre

A kommentelőktől kapott hideget-meleget egyaránt...

Love What Matters nevű Facebook-oldalon osztotta meg gondolatait egy édesanya arról, hogy tudja, a szakértők szerint nem szabad együtt aludni a kisbabákkal, vagy minden egyes sírásnál felkelni hozzájuk, ő mégis így tett, és egy cseppet sem bánja.

„A szakértők tudják, miről beszélnek. Onnan tudom, hogy magam is 21 álmatlan hónapon vagyok túl. Mégsem hallgattam rájuk, és továbbra sem fogok.” Kezdi a bejegyzést az édesanya, majd azzal folytatja: „Tudjátok mi az, amit nem bánok? Hogy rajtam alszik el a kisbabám, miközben ringatom a hintaszékben. Hogy szorosan magamhoz ölelem, és szaglászom a kellemes babaillatát órákon át. Nem bánom azokat a pillanatokat, amikor óvatosan magam mellé fektetem az ágyban, és nézem, ahogy lélegzik.”

Érthető, hogy a szülők számára jó érzés közel lenni az alvó gyermekhez, vagy épp nézni, ahogy nyugodtan pihen, azonban az ilyesmi sajnos nem egészen veszélytelen. Az elsődleges probléma nem az, hogy a gyerek esetleg majd nem tud egyedül aludni, de az is előfordulhat, hogy a szülő álmában összenyomja a kisbabát.

A bejegyzéshez majdnem ezer komment érkezett, melyek között vannak egyetértőek. Sokan számolnak be hasonló szokásokról, vagy épp arról, hogy a tinédzser gyermeküket is meglesik alvás közben.

Van azonban egy megszívlelendő szakértői hozzászólás is:

„Sajnálom, hogy ünneprontónak kell lennem, talán csak amiatt van, hogy túl régóta foglalkozom ezzel. De ha orvos vagy, és vettél már ki halott kisbabát az ágyból, mert együtt aludt a szüleivel, kicsit másképp fogod látni a dolgot. Ez nem az elkényeztetésről szól. Ez arról szól, hogy a gyereked meghalhat a te hibádból, ugyanis előfordulhat, hogy véletlenül megfojtod. Tudom, hogy szülőnek lenni a világon a legnehezebb dolog, de a legfontosabb, hogy óvatosak legyünk.”

Ti mit gondoltok erről?

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

2018. február 04.
 
 
 
Címkék:  

anyaság

együttalvás

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?