Gyerünk, anyukám! - Edzőterem otthon

Az otthoni tornának ezer variációjával próbálkozhatsz, ha a múlt héten ajánlott edzőket nem zártad a szívedbe. Ezzel az írással azoknak a nőknek szeretnék a kedvében járni, akik szívesen gyűjtögetnek.

Tudjátok, vannak a szerszámfetisiszta pasik, akik a panelba csakazértis megveszik a benzines fűrészt, meg a cipőgyüjtő nők. Te miért ne rakhatnál össze magadnak egy mini edzőtermet otthon?

Ha eddig nem volt szobabiciklid vagy elliptikus trénered, most, hogy kisgyerekes lettél, szerintem már ne is legyen. De van egy csomó tornaeszköz, ami nem foglal sok helyet, ráadásul a gyerek sem rántja magára-esik le róla, miközben téged próbál utánozni, viszont visz egy kis színt az otthoni edzésbe.

Velem még nem szaladt el a ló. Teljesen. A "gépparkot" mindössze két darab súlyzó és egy gumiszalag képezi.

Lássuk, mire gondoltam:

1. Fitball

Unalmasnak gondolhatod, mert az iroda jut eszedbe, ahol mindenki csak ül rajta. Pedig egy alattomos szadista ez a labda helyesen használva. Szuper erősítésre, nyújtásra, de akár kardio gyakorlatokat is csinálhatsz a segítségével.  Instabilitása szinte kikényszeríti a törzs izomzatának folyamatos és összehangolt korrekcióját.

Kíméli az ízületeket és jelentősen javítja a porckorongok vérellátását. Fontos, hogy az interneten tájékozódj vásárlás előtt a neked megfelelő méretről! Ne gondold, hogy minden gyakorlat arról fog szólni, hogy ülsz a labdán. Keress videókat, képeket a fitball vagy fitnesz labda szavakkal, és meglátod, hogy egy trx órát megszégyenítő feladatsort állíthatsz össze!

2. Gumiszalag 

Használatának célja eredetileg a rehabilitáció, de variálhatósága miatt sokan szeretik az elhanyagolt izmok visszaépítésére. A rugalmas ellenállással szembeni edzés elég hatásos, miközben az ízületeket maximálisan óvod.

Több színben kapható, ne a fitnesz cuccodhoz passzolót válaszd, hanem az edzettségednek megfelelő erősséget. A zöld éppen megfelelő "lakossági használatra". A súlyzóval szemben nagy előnye, hogy bárhova viheted magaddal. A gumiszalag vagy resistance band keresőszavakkal a teljes testre találhatsz gyakorlatokat.

3. Kézisúlyzó

Sok nő fél a súlyoktól, rettenetesen kigyúrt lányok és súlyemelőnők jutnak eszükbe. Ne féljetek az izmosodástól, az, amire gondoltok, nem a 2-3 kilós súlyoktól történik. Viszont otthon, okosan megválasztva a gyakorlatokat, az egész testet szépen formálhatjátok.

Kezdők és fogyózók válasszanak kisebb súlyt és nagyobb ismétlésszámot. Érdemes kipróbálni vásárlás előtt, hogy a 2 kilós súly elég, vagy mehet egyből a 3 kiló. Ha mondjuk egy bicepszgyakorlatot 15x végrehajtva 4 körben meg tudsz csinálni, tehát a 4. körben is megy a 15. karhajlítás, akkor választhatod azt a súlyt. Rengeteg kezdő és haladó edzésterv található a neten, nem árt, ha szűkíted a találatok számát, nőknek írt, kis súlyos edzésekre.

A fenti edzőszerekből széles választékot találsz az alábbi oldalakon és webshopokban, de ha spórolni akarsz, érdemes az aukciós oldalakon is körülnézned:

R-MED

Kondisport

Decathlon

AktivSport

Ha kedvet kaptál, olvass tovább az otthoni trx-ről, toguról, gymstickről. Esetleg a zsámolyos edzésről vagy a csuklóra és bokára tehető súlyokról. Érdemes teremben kipróbálni mindent, nehogy csalódás legyen, mikor otthon először kipróbálod.

Kádár-Papp Nóri
Gyerünk, anyukám!


Kádár-Papp Nóri , 2014. július 23.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó