Mivel kösd le nyilvános helyen? Játékos megoldások

Az egyik legnagyobb szülői kihívás sorbanállni a gyerekkel a tömött postán, étterembe menni és rávenni, hogy ne szaladgáljon, bevásárolni együtt anélkül, hogy a vége hatalmas hiszti lenne vagy hazagyalogolni két tömött szatyorral a kezedben, miközben ő azért nyafog, hogy vedd már fel. Néhány ötlet, hogyan oldd meg ezeket a helyzeteket játékosan. Vida Ági babapszichológus írása.

A legtöbben játékokkal készülnek a gyerek szórakoztatására, amikor nyilvános helyre mennek, de a gyerekek idővel megunják a játékokat. Különösen nehezen azok a helyzetek, ahol várakozni kell, pl. orvosi rendelőben, ilyenkor sokat segíthetnek a mondókák, a mesék, nagyobbaknak egy színező vagy rajzolós füzet. Jó, ha mindig van nálunk valami ilyesmi vészhelyzet esetére, de persze van az úgy, hogy éppen nem készültünk, a gyerek már megunta, vagy nem megvalósítható (pl. egy üzlet közepén bevásárlás közben nem lehet se rajzolgatni, se mondókázni). Mit lehet akkor tenni?

Mivel kösd le nyilvános helyen? Játékos megoldások

Nem akarunk menni, fáradtak vagyunk…

Jégerdő játék Egyszer kirándulni voltunk 2 saját és 1 vendég gyerekkel és visszafelé bizony már nagyon fáradtak voltak. Megkezdődött a nyafogás: “Milyen messze van még? Mikor érünk már vissza? Vegyél fel anya…” Ekkor találtam ki a jégerdő játékot. Elindultam előttük határozott léptekkel és amikor megálltam és hátrafordultam, ők megdermedtek, “fává változtak” és én egyesével megnéztem mindegyik fát: “Húúú, de szép gyümölcsök vannak ezen a fán? Csak nem almafa?”, és elmajszoltam egy almát. “Hú, milyen hegyes ágak! Jaj, megszúrta a kezemet! Ez nem is fa, hanem egy szúrós kaktusz!” Miután minden gyereket végignéztem, újra elindultam dudorászva, mintha egy erdőben mennék, a gyerekek pedig lelkesen követtek egészen a következő “megállóig”. Azóta sok-sok kilométert tettünk meg így és mindahányszor nagyon élvezték a mókát </div><div style=

2017. február 10.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?