"Nem születtél Anyának"

„Nem ernyőt kell tartanunk a gyerekeink fölé, hanem mélyre kúszó gyökerekkel ellátni őket. A vihar kifordítja az esernyőt, sőt messzire röpíti, de egy, a földön biztosan álló fának még a legpusztítóbb vihar sem csavarja ki a törzsét.” – Regős Judit 

Az elhatározás, hogy gyermeket szeretnénk egy állomás. Állomás az ember életében, állomás a férfi és a nő életében. Amikor pedig belépünk azon a bizonyos kapun, egy egészen új, addig ismeretlen világban találjuk magunkat. Megszületik a gyermekünk, mi pedig, a férfi és a nő szülővé születünk, CSALÁD leszünk!
De vajon tudjuk-e, hogy mi is pontosan a CSALÁD és hogyan is működik, vagy csak azt gondoljuk, hogy tudjuk? Az biztos, hogy valamilyen elképzelésünk van erről, hiszen a legtöbben családban növünk fel, hozunk magunkkal egy mintát. Nem mindegy azonban milyet, mert azt tovább is fogjuk adni és ezért nem mindegy HOGY CSINÁLJUK.

Regős Judit családi tanácsadó, Nem születtél Anyának c. könyve a családot, mint egységet vizsgálja és segítséget kínál, hogy a szürke hétköznapokban hogyan is működjünk EGYÜTT, hogyan küzdjük le a félelmeinket és a nehézségeket, úgy hogy végig a család gondolatát tartsuk szemünk előtt. Egy család több tagból áll. Anya, apa, gyerekek, nagyszülők stb. és bizony az élet nem egyszerű, mindenkinek együtt kell működni. Az életben gyakran adódnak, nehéz helyzetek, komoly kihívások, viták, válások, halálesetek. Ezekkel meg kell tanulnunk együtt élni, mi több meg kell tanulni reagálni ezekre az élethelyzetekre. 
Sok befektetett munka szükséges ahhoz, hogy ez a közeg jól működjön. Folyamatos kompromisszumokra van szükség, és sok áldozatra de ha jól csináljuk és felállítjuk a „rendszert”, akkor kevés jobb dolgot tudunk majd elképzelni az életben.  
A könyv valós alapját a BABANET Társalgó rovatából kiemelt idézetek bizonyítják. Ettől lesz mindenkinek életközeli, mivel ezen történetek alapján vezeti végig az író az olvasót. Ajánljuk ezt mindenkinek, minden CSALÁDOSNAK VAGY CSALÁDALAPÍTÁS előtt állónak, minden anyukának és leendő anyukának.


"Gyerekeink most élik át mindazokat az élményeket, amelyekre mi gyermekkorunkból emlékezünk, és amelyekből majd ők táplálkoznak, ha ők is felnőttek lesznek”.

 

2016. január 26.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó