Te mit üzennél a jövőbeli menyednek?

Egy anya kapcsolata, a fia vagy a lánya leendő párjával mindig kényes (sőt; olykor kritikus) kérdés. Gondoljunk csak arra, mennyi vicc szól a gonosz, savanyú anyósról, vagy hány olyan történetet hallunk, ahol két ember szerelmét az egyikük anyja mérgezi meg. Bár messzinek tűnik, hogy egyszer ez a kis apróság megházasodik, és ő is családot alapít; egyre közelebb ez a nap és nem árt tudatosan ízlelgetni a dolgot, hogy akárki mellett is dönt a gyermekünk, el kell fogadnunk.

Egy háromgyermekes anyuka megható és erőt adó levele a leendőbeli menyeihez látott nem rég napvilágot az interneten, és ríkatta meg anyukák tucatjait. Ezért most mi is elhoztuk nektek, összefoglalva Rachael különleges sorait. 

„Egyszer valaki azt kérdezte tőlem, hogy mit szeretnék, mit remélek, milyen felnőtt lesz a fiaimból? Azóta is minden nap elgondolkodom ezen… Hiszen, bár, ha a fiaimra tekintek, egyelőre kisfiúkat látok bennük, de jól tudom, hogy végül férfiakat kell nevelnem belőlük, nem maradnak örökre kisbabák. Férfiakat, akik reményeim szerint egyszer szerető férjjé és apává válnak!

Te mit üzennél a jövőbeli menyednek?

Szóval, kedves jövőbeli menyeim, ezt az üzenetet nektek szánom. Tudnotok kell, hogy szívből szeretlek titeket így látatlanul is, mert tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy az élet rendje az, hogy egyszer majd ti fogjátok a fiaim kezét helyettem, mellettetek hajtják álomra a fejüket, veletek osztják meg a terveiket, ötleteiket és a problémáikat, és még megannyi területen fogjátok „átvenni a helyemet” (persze bizonyos szinten örökre ott maradok én is a háttérben, és támogatlak titeket). Már most előre hálás vagyok nektek azért, hogy boldoggá teszitek őket, és azért is foglak oly nagyon szeretni titeket is, mert sosem született lányom, és szeretnélek kicsit a saját lányaimként kezelni titeket!

Azt kívánom, hogy olyanok legyetek, drága menyeim, akik tisztában vannak önmagukkal, szeretik, elfogadják önmagukat, s ekként tudnak érezni a környezetük iránt is! Azt kívánom, hogy hagyjatok teret a fiaimnak, hogy megvalósíthassák önmagukat és ti is tegyetek ugyanígy – nekik is azt tanítom, hogy majd úgy fogadjanak el titeket, ahogy vagytok, egyenrangú partnerként kezeljenek titeket és meghallgassák a véleményeteket. Mellettetek állok majd, és segítek minél jobban megismerni a fiaimat, bízhattok bennem és én is megbízom bennetek. A fiaim nem hibátlanok, ahogy minden bizonnyal a neveltetésük sem lesz tökéletes, hiszen mindenki követ el hibát, de az biztos, hogy az értékrendszerük a nők tiszteletén és családcentrikusságon fog alapulni!

Arra tanítom őket, hogy képesek legyenek egy csodálatos életet felépíteni Veletek, a leendőbelijükkel és igazi társként viselkedjenek, sose tekintsetek rátok úgy, mint az anyjukra (annak itt vagyok én), mutassák ki a szeretetüket, csodáljanak Titeket és mindig fejezzék ki az érzéseiket. Arra tanítom őket, hogy ne adják fel az első problémánál, mindig keressék a közös megoldást, maradjanak nyitottak és ne zárkózzanak be. Arra tanítom őket, hogy segítsenek a házi munkában, mosogassanak el és vigyék ki a szemetet, ne várják el tőletek, hogy megtegyétek ezeket.

  Még sok-sok idő telik el addig, míg találkozunk személyesen is, de minden nappal közelebb kerülünk ehhez és érzem, hogy a fiaim napról napra többet tudnak és képesek lesznek mindent megadni nektek!”

 

A képek forrása: https://brightside.me

Plézer Panna , 2019. június 19.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó