Ünnepeld a szülés utáni tested az Instán!

Wendy Wisner, a Scarry Mommy népszerű online magazin cikkírója, gyakorló anyukaként egy fontos kezdeményezésre hívja fel a figyelmet: az Instagramon „#celebrating_my_postpartum” hashtaggel indult útjára egy kampány az anyukák körében. Ha téged is érdekel, pontosan miről van szó, olvass tovább a részletekért!

„Nem fogok hazudni: amikor az első gyermekem megszületése után pár nappal a tükörbe néztem, és szembesültem a szülés utáni külsőmmel, borzasztóan megrémültem. A hasamon úgy lógott a bőr, hogy szinte a combjaimat súrolta (a combjaimat; amik telis-tele vannak narancsbőrrel), a striáim pedig pont olyan vörösek voltak, mint mikor még a pocakomban hordtam a babát.

Kétségbe voltam esve, mert arról ábrándoztam, hogy igenis lehetséges az, amit a magazinok tükröznek: pár nap alatt visszanyerni a terhesség előtti külalakot, és főleg azért voltam elkeseredett, mert fogalmam sem volt, hogy mennyi idő lesz, mire tényleg formába lendülök – és erre vonatkozóan persze senki nem tudott ígérni semmi biztosat.” – meséli Wendy.

Ráadásul azokban az időkben (úgy nagyjából 10 évvel ezelőtt) sokkal kevesebb lehetőség nyílt a tapasztalatok megosztására, a közösségi média oldalak még nem voltak ilyen széles körben elterjedtek. Így sokaknak hiányozhatott az az érzés, amit végső soron mindnyájan keresünk: „nem vagyok egyedül”.

Éppen ezért olyan fantasztikus az a folyamat, amit Hayley Garnett fotós (aki maga is háromgyerekes szülő) indított el az Instán; egyre több és több anyuka posztol #celebrating_my_postpartum hashtaggel cuki, megható és nagyon is valóságos képeket pár héttel vagy hónappal a szülés után, segítve ezzel nőtársainak, hogy reálisan lássák és elfogadják magukat. A kampány lényege tehát egyszerűen annyi, hogy szeresd magad, ünnepeld a testet, ami az életed egyik legnagyobb csodájához segített hozzá és légy büszke rá!

Garnett maga is posztolt néhány képet az ikrei megszülése utáni pocakjáról, íme az egyik legnépszerűbb:

https://www.instagram.com/explore/tags/celebrating_my_postpartum/

„Számomra sem volt könnyű elfogadni a testemen bekövetkezett változásokat, viszont ez az út az önszeretet felé rendkívül megerősített mentálisan.” – vallja be Garnett, aki úgy véli, az anyaságnak ez is a része, nem csak a gyermek ellátása és nevelése. Garnett ma már képes úgy a tükörbe nézni, hogy nem kapja el a fejét azonnal a terhesség csíkok láttán, és úgy tűnik egyre több nő van így a terhesség utáni külsejével, hiszen többszázan követték őt és posztoltak a megadott címkével realisztikus képeket és osztották meg hozzá a saját történetüket.

A legtöbben persze az örömük forrását is szerepeltetik a képeken, a gyermekeiket; akikért mindez megéri, ezzel adva erőt azoknak is, akik még nem szültek. Íme, néhány kép a kampányban részt vevő hölgyektől:

 

SPARKLESBody Positivity Loop SPARKLES Hey Guys !!! Today I’m super excited to be sharing with you a recent passion project of mine - which is celebrating our postpartum bodies! I have asked some mamas to participate , mamas that embrace their post baby bodies and really shed a positive light on how different our bodies are Post birth ! For me embracing the change hasn’t been the easiest journey but it has been the most powerful mentally. It’s so much nicer to be able to look at myself in the mirror without wanting to turn my head . The excess skin, the stretch marks, the horrible diastisis recti- it’s part of who I am and by golly I’m going to love and celebrate myself for this physical journey that motherhood has taken me on! . . Please tap my photo to continue through the loop to @emmy__liz and help celebrate these ladies and the brave ways in which they share themselves with you, hoping that you too can look at yourself and see you how we see you . We will use the tag #celebrating_my_postpartum and encourage you all to use that tag if you share ! . . . . . #cameramama #twiniversity #twinsandmultiples #inspirepregnancy #stopcensoringmotherhood #twinpregnancy #37weeksgestation #twinmama #twinmom #magicofchildhood #ig_motherhood #p52radness #inspirepregnancy #siblinghoodlove #pixel_kids #familygoalz #cutekidsclub #momswithcameras #ramonandruby #bumpbirthandbeyond #jj_emotional #postpartum #inspirepregnancy #coi_mamamonday #thejuggleisreal #cm_kisses

LAST QUARTER MOON WITH FACEh a y l e y FIRST QUARTER MOON WITH FACE (@th3littlestavenger) által megosztott bejegyzés,

További fotókat itt találhattok: <

Az eredeti cikk: Scarymommy.com

Fotók: Hayley Garnett fotós

Plézer Panna , 2018. április 22.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?