Válasszunk nicknevet!

Barangolunk az interneten, olvasgatunk, szörfözgetünk, aztán eljön az idő, amikor csatlakozni is szeretnénk valamelyik fórumhoz, mert mi is véleményt nyilvánítanánk. Első lépésként regisztrálnunk kell, ami együtt jár a fórumos nevünk kitalálásával. Nomen est omen, és ez fokozottan igaz, ha mi magunk választjuk a nevünket, gondoljuk hát jól át, legyünk körültekintőek.

Nézzünk néhány típusnicket, amikkel babás fórumokon találkozhatunk - minden felhasználónév ad hoc jelleggel kitalált, annak és a típusoknak a valósággal való bármilyen egyezése a szerző határtalan fantáziájának és a vak véletlennek köszönhető.

1. Andriskamamija

Neki annyira fontos az egyetlen gyereke, hogy a felhasználói nevét is tőle veszi. Nem tudjuk, hogyan is szólíthatnánk, mert Andriskának ugye mégse. Egyszer megírja ugyan a saját keresztnevét, na de ki emlékszik már arra a 8. oldal után… legegyszerűbb, ha AM-nek rövidítve címezzük a neki szóló mondandónkat. Biztosak lehetünk benne, hogy Andriskamamija legfőbb témája Andriska lesz, más kérdéskört ne is nagyon feszegessünk, nem fog menni. Ő képes az amerikai elnökválasztásból is andriskás sztorit kihozni.

2. Shylvycke90

Szilvike nincs tisztában a magyar helyesírás szabályaival, de legalábbis nem nagyon tartja tiszteletben azokat. Ránézni is fáj a nickjére, az avatarja mellette egy glitteres, animált topmodell. Első gyerekét várja alfahím barátjától, leendő anyósa minden szava szentírás - de nem annyira, hogy a babás fórumon le ne csekkolja azok hitelességét. Sok lüke kérdése van, de válaszolunk neki, mert alapjában véve egész aranyos kislány, ilyenkor egy kicsit óvónéninek érezzük magunkat.

3. Kovácsné Kiss Marianna

Igen járatlan internetező, azt hiszi, a regisztráció során a saját nevét kell megadnia, nem is érti, mit jelenthet a ,,nick” szócska. A netikett betartására sokszor fel kell hívni a figyelmet, előszeretettel használ nagybetűket, aminek a végén odaírja, hogy bocs, bekapcsolva maradt a nagybetű. Hát javítsd ki, vazze - gondoljuk, de nem keveredünk vitába vele, annyit nem ér. Amúgy is egy sótlan, unalmas csaj, az írásait egy idő után már csak átugorjuk.

4. fghjk

Lusta elgondolkodni azon, milyen nevet is válasszon magának, ezért találomra leüt egy pár billentyűt egymás után. Nagy valószínűséggel a jelszava 56789. Mindig csak kérdez, de nem reagál. Az a fontos, ami őt érinti, de nem fárad azzal, hogy megkeresse a témához kapcsolódó topikot és visszaolvasson, hátha megtalálja a választ. Nem, ő inkább kinéz egy pörgős topikot, oda beront, és már kérdez is. Ha nem kap gyors választ, hisztizik. Nem ő lesz a közönségkedvenc, az fix.

5. Békacsülök

Milyen jópofa, szellemes felhasználói név! – álmélkodunk, amikor először meglátjuk. Már látatlanban megkedveljük csak a nickje miatt. De aztán írni kezd, és kiderül, hogy mégsem annyira jófej, inkább egyszerű, mint a faék. Rákérdezünk, hát elmondja, hogy az ő beceneve a való életben Béka, a pasiájé meg Csülök. És azért írta így egybe, mert mind a ketten írnak ez alatt a név alatt. Gyorsan végigpörgeted magadban, hogy vajon a vérzési zavaraidat Békával vagy Csülökkel tárgyaltad-e ki?

Te mi alapján választottál nicknevet magadnak?

Nágel Zsuzsi , 2013. szeptember 02.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X