Világnagy Panasziroda

Néha nem úgy mennek a dolgaink, ahogy azt mi elterveztük. Ezt főleg szülőként tapasztalja meg az ember: egy kisember jelenléte rengetegszer beleszól eredeti terveinkbe, elképzeléseinkbe. Ilyenkor bizony jól jönne egy Központi Panasziroda, ahová minden nyűgünket megírhatnánk, és onnan a megfelelő helyre továbbítanák azokat. Nos, mi elfogtunk néhány levelet, és közzé is tesszük azokat.

1. levél

Tárgy: mosolytalanság miatti panasz

Tisztelt Mosolyfény Lovagrend!

Panaszom tárgya a közöny és a lélektelenség eluralkodása a helyi orvosi rendelő ultrahangos osztályán. Az ott dolgozó szonográfusokat úgy idomítják, hogy a vizsgálóasztalukra kerülő nőket tekintsék egységesen káposztafejeknek, akiknek az agyi kapacitásuk nem teszi lehetővé, hogy bármilyen információt is befogadjanak, épp ezért felesleges lenne egy szóval is kommentálni számukra a vizsgálatot. Ezek az orvosok (orvosnők) soha, semmilyen körülmények között sem mosolyodnak el, szólni kizárólag az asszisztensükhöz szólnak, a monitort pedig úgy fordítják, hogy a páciens semmit se láthasson belőle. Igyekeznek kizárólag orvosi szakszavakkal, latin kifejezésekkel kommunikálni a szakszemélyzethez, a káposztafej kismamára még a szemük sarkából sem tekintenek alhastól felfelé.

Kérem, utaljanak ki részükre évi 365 napra elegendő mosolyt és kedves szót.

Köszönöm: Várandós kismama

2. levél

Tárgy: krónikus időhiány

Tisztelt Időkibővítő Társaság!

Gyakorló 3 gyerekes anyaként sajnos semmire sincs időm, ezért nagy szükségem lenne a standard 24 órás nap legalább 50%-os kibővítésére. Ellopták az időmet. Nincs. Semmire. Egyszerűen felgyorsul, kifolyik a kezem közül, elillan. Sajnos krónikus időhiány miatt néha nem jut időm befejez…

3. levél

Tárgy: alvásmennyiség racionalizálása

Tisztelt Álommanó Úr/Asszony!

Sajnálatos tévedés okán a kisbabám és a saját alvásigényem között jelentős eltérés mutatkozik, amit sürgősen kérek orvosolni. A normál Anya-üzemmód meghibásodás-mentes működtetéséhez kérem, hozzák összhangba a kisded alvásigényét azzal az alvásmennyiséggel, amivel képes vagyok legalább alapjáraton működni. Ez optimális esetben 8 óra lenne, de a helyzetre való tekintettel 4 óra folyamatos szunyókálást már elfogadhatónak tartanék.

Köszönettel: Anya

4. levél

Tárgy: őrangyal alkalmatlansági panasz

Tisztelt Elosztási Osztály!

Ezúton kérem, hogy Angéla nevű lányom mellé másik őrangyalt kiutalni szíveskedjenek.

Indokaim: jelen szolgálatos őrangyal nem végzi a munkáját teljes odaadással és odafigyeléssel. Már akkor bizonyságot adott hozzá nem értéséről, amikor a kisdedet engedte idő előtt megszületni (bár itt nem vagyok meggyőződve az egyedüli felelősségről, utólag is kérem az ügy felülvizsgálatát, mivel lehetséges, az én őrangyalom követett el mulasztást).

Az utóbbi 1 évben engedte az őrangyal hosszú lefolyású betegségek kialakulását, állandó eleséseket, fog kitörését. A mai volt az utolsó csepp a pohárban, mikor is Angéla lányom úgy esett el, hogy eleredt az orra vérre. Kérem szépen, más gyerekemmel ez sosem fordult elő!

Éppen ezért nyomatékosan kérem, hogy vizsgálják felül nevezett őrangyal alkalmasságát, és tegyék meg a szükséges lépéseket.

Köszönettel az Önök földi helytartója: Anya

Ui: Bár lányom neve angyalt jelent, ne tévessze meg Önöket, ettől még egy A-osztályú, fokozott figyelmű őrangyalt igényel.

5. levél

Tárgy: szomorkodás a múlandóság felett

Kedves Jóisten!

Ülök az ölemben Angival, szagolgatom a haját, a bőrét, a füle mögötti kispolcot, és arra gondolok, bárcsak örökre bennem maradhatna ez a pillanat! De mivel a pillanat attól az, ami, gyorsan elmúlik, és én szorítom magamhoz ezt a kis csomagot, szorítom, amennyire csak tűrőképessége engedi, és azt kívánom, bárcsak mindig tudnék rá emlékezni, milyen is egy kisbabát szagolni, egy kisbabát szorítani. Dunsztos üvegbe tenném az érzést, átkötném nagy, piros masnival, hogy bármikor elővehessem, amikor már Angi is nagy lesz.

De persze ezt sem tehetem meg, csak koncentrálok erősen arra, hogy itt ülök, ölemben Angival, és szeretném, ha később is fel tudnám idézni bármikor. Tudom, hogy alig van pár évem, aztán már nem fogom többé érezni ezt a semmivel össze nem hasonlítható lágyságot, melegséget, és már előre összeszorul a szívem az akkori önmagamért.

Kérlek, add meg nekem azt a kivételes kegyet, hogy nem engeded elfelejteni a babaillatot.

Örök hálával: Anya

Zsuzska

Zsuzska , 2011. június 15.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(20 hozzászólás) 

2011 06 18. 22:53
Ismét egy szuper cikk, tele olyan igazságokkal, amelyek valószínűleg minden anyuka fejében megfordultak már. És tényleg mennyi hasonló dologgal lehetne még folytatni...:)

→ válasz erre
2011 06 23. 15:45
Ez nagyon jó :) ! Gratulálok az írójának, ötletes, szellemes, .. szuper!
→ válasz erre
2011 06 24. 12:47
Az 5. levélért külön köszönet! :-)
→ válasz erre
Összes hozzászólás (20) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó