Az első szülinap nemcsak a gyerek életében nagy fordulópont!

Míg a gyerekünk eléri az egyéves kort, mi, anyák és apák jócskán megjárjuk az érzelmi hullámvasút minden csúcsát és völgyét. Mivel a gyerekkel főleg az anyák vannak, így kijut a bizonytalanságból, a vajon jól csinálom-e érzésből. Az apáknak leginkább az okoz gondot, vajon eleget kap-e belőlük a család és főleg a gyerek.

Legtöbbször nem jut eszünkbe ezeket a dolgokat alaposan átbeszélni - vagy azért, mert nincs rá idő, vagy mert nem szívesen beszélünk a negatív, bennünket elbizonytalanító dolgokról. De amikor közeledik a gyerek első születésnapja, azért a fejünkben kicsit végigpörögnek a dolgok. Mert akkor nemcsak a gyerekünk lesz egy éves, hanem mi is - anyaként.

Ezt öntötte egy igencsak ütős és gyönyörű reklámvideóba a Pampers japán részlege. Gyanútlan anyákat vettek videóra, amint gyerekükkel az orvosi státuszvizsgálatra látogatnak, és míg az orvossal elbeszélgetnek arról, hogyan élték meg az elmúlt egy évet, addig a folyosón az apukák készülődnek.

Akik szerintem ezzel az egy akcióval bepótoltak minden, az addig eltelt egy évben elszalasztott percet - legalábbis a mamák arcáról ezt lehet leolvasni.

Nektek mi járt a fejetekben, mikor a gyerek végre megkóstolhatta az első tortáját?

Szilágyi Diána, 2014. szeptember 22.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?