Tartósabb a házasság, ha nincs előtte szex

A legújabb kutatások szerint ha egy kapcsolat elején a párok korán elkezdik a szexuális együttléteket, az egy sikertelen, nem kielégítő házassághoz vezethet. Ennek oka, hogy a korai testi kapcsolat miatt nem tanulnak meg egymással kommunikálni, és a problémák megoldásának képességét sem fejlesztik ki.

Amerikai tudósok megállapították, hogy azoknak a pároknak, akik a randevúzás időszakában nem bújtak ágyba egymással, sokkal kielégítőbb volt a későbbiekben a kapcsolatuk. Ők ugyanis megtanultak rendesen kommunikálni egymással, jobban élvezték később a szexet, és házasságukat is stabilabbnak látták, mint azok, akik már néhány találka után testileg is közel kerültek egymáshoz - írja a Journal of Family Psychology.

A tanulmány egyik vezetője, Dean M. Busby szerint ennek az az oka, hogy azok, akik korán kezdik a közös szexuális életet, rendszerint össze is házasodnak, mivel az idő előtti intim együttlétek miatt kapcsolatuk kusza lesz és bonyolult, amiből nagyon nehéz kilépni. Ez azonban szinte soha nem vezet jóra.

Az általános tanulság az, hogy a szex egy erőteljes élményt nyújt, ami erősen összeköt két embert - számolt be az Orientpress. Éppen ezért fontos, hogy mielőtt megtennénk ezt a lépést, ismerjük meg rendesen a másikat, és beszélgessünk vele sokat, így derülhet ki ugyanis, hogy egyformák vagy különbözőek-e az elképzeléseink az életről - hiszen ez a házasság alapja - mondta Busby.

Babanet , 2011. január 07.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó