A 10 legfontosabb dolog, amire rájöttem, mióta elveszítettem a kisfiam

Szívbemarkoló Facebook-poszt egy apukától, akinek gyereke alig 3 évet élt.

A 10 legfontosabb dolog, amire rájöttem, amióta elveszítettem a fiam – ezzel a címmel jelent meg egy angol apuka megrázó Facebook-bejegyzése.

Az angliai Hastingsben él Richard Pringle és felesége, Jen. Kisfiuk, a hároméves Hughie ritka betegségben szenvedett. Emiatt Hughie egy évvel ezelőtt, augusztus 18-án agyvérzést kapott és meghalt.

A két kislányt, Hettie-t és Hennie-t nevelő apuka fia halálának egyéves évfordulójára írta a szomorú listát. A gyászoló Richard

Szerette volna felhívni más szülők figyelmét arra, hogy mennyire értékes és pótolhatatlan minden pillanat, amit a gyerekükkel tölthetnek.

Íme a bejegyzés legfontosabb mondatai

"1. Pusziból és szeretetből sosem lehet túl sok.

2. Mindig van időd. Fejezd be, amit épp csinálsz, és játssz vele, akár csak egy percig! Semmi sem lehet olyan fontos, hogy ne tudjon várni.

3. Készíts annyi fotót és videót, amennyit csak lehetséges! Egy nap lehet, hogy már csak ezek maradnak meg neked.

4. Ne pénzt költs, hanem időt tölts!

"Azt hiszed, számít, mennyit költesz? Egyáltalán nem."

Csak az fontos, amit csinálsz. Ugráljatok tócsákba, menjetek sétálni. Ússzatok a tengerben, sátorozzatok, érezzétek jól magatokat. Csak erre van szükségük. Arra már nem emlékszem, mi mindent vásároltunk Hughie-nak, csak azt tudom visszaidézni, mi mindent csináltunk együtt.

 

HEAVY BLACK HEART️HEAVY BLACK HEART️The 10 Most Important Things I’ve Learnt Since Losing My Son PERSON WITH FOLDED HANDS

1. You can never ever kiss and love too much. 
2. You always have time. Stop what you’re doing and play, even if it’s just for a minute. Nothing’s that important that it can’t wait. 
3. Take as many photos and record as many videos as humanly possible. One day that might be all you have. ...

Továbbiak
10 ezer

5. Énekeljetek!

"A legboldogabb emlékeimben Hughie a nyakamban ül vagy a kocsiban mellettem, és együtt énekeljük a kedvenc dalainkat."

6. Értékeld a legegyszerűbb dolgokat is. Az éjszakákat, az altatást, a meseolvasást. A lusta vasárnapokat. Nekem ezek hiányoznak a legjobban. Ne hagyd, hogy ezek észrevétlenül elsuhanjanak melletted!

7. Mindig adj búcsúpuszit azoknak, akiket szeretsz, és ha elfelejtetted, menj vissza. Sosem tudhatod, nem ez-e az utolsó lehetőség.

8. Dobd fel az unalmas dolgokat: a bevásárlást, a kocsikázást. Hülyéskedj, mondj vicceket, röhögj, mosolyogj és érezd jól magad. Az élet túl rövid ahhoz, hogy viccelődés nélkül éljük le.

9. Vezess naplót!

"Jegyezz fel mindent, amit a kicsik csinálnak, amik derűssé teszik a napjaidat. A vicces mondataikat, a cukiságaikat."

Mi ezt már csak azután kezdtük el, hogy elveszítettük Hughie-t. Most csináljuk Hettie-vel és fogjuk csinálni Hennie-vel is. Ezek az emlékek örökre megmaradnak, és amikor öreg leszel, újra átolvashatod őket, és élvezettel fel tudsz majd idézni minden pillanatot.

10.

"Az igazi boldogság, ha van gyereked, akinek adhatsz jóéjtpuszit, akivel reggelizhetsz, akit iskolába kísérhetsz, akit elvihetsz az egyetemre, akinek ott lehetsz az esküvőjén. Ezt sose feledd."

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu/Richard Pringle 

2017. szeptember 01.
 
 
 
Címkék:  

apaság

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?