Egy újdonsült apuka és a Reddit

Rengeteg kérdés merül fel egy újdonsült apuka életében, de az, hogy fel kell-e kelnie, hogy megetethesse az újszülöttet, nem tartozik ezek közé. Egy életre megtanulta ezt az az apuka, aki feltette a kérdést Redditen.


Rengeteg kérdés merül fel az újdonsült apuka életében, a pelenkacserétől kezdve a baba elaltatásáig. De az, hogy fel kell-e kelnie, hogy megetethesse az újszülöttet, nem tartozik ezek közé. Egy apuka ezt a nehezebb úton tanulta meg, amikor feltette a kérdést a Redditen, és teljesen megsemmisült.

“Én vagyok az idióta, amiért nem akarok felkelni éjszaka, hogy segítsek az ikreinkkel?” – kérdezte egy felhasználó, kifejtve, hogy míg ő teljes munkaidőben dolgozik, a felesége nem. “Segítek, amikor éppen nem dolgozom, de azt mondtam a feleségemnek, hogy neki kell helyt állnia éjszakánként, mivel a munkám miatt szükségem van alvásra.”

Elmondta továbbá, hogy a felesége napközben szundikálhat, mivel van egy dadusuk, aki heti négy napot segít neki, hogy pihenhessen. “Nem próbálom megúszni, hogy kivegyem a részem a munkából” – hangsúlyozta.

A Redditen azonban az emberek nemcsak nem értettek egyet az apukával, hanem egyenesen megsemmisítették. “Ha azt hiszed, hogy két babát 9 hónapon keresztül a testedben hordani, szülni és gondoskodni róluk nem hasonlítható a munkádhoz, akkor tévedsz” – vágott vissza egy személy, míg egy másik hozzátette: “Kelj fel, és tedd a dolgodat!”

Egy személy megjegyezte: “A szülői munka csapatmunka, nem kell minden alkalommal velük kelni, de nem szabad, hogy csak az ő feladata legyen, hogy szülő legyen a nap 24 órájában, míg te csak néhány órát vagy szülő reggel és néhány órát, miután hazaértél”.

Mások rámutattak, hogy még csak három hét telt el azóta, hogy felesége ikreket szült. “A szülés utáni időszak hihetetlenül nehéz. A hormonok mindenhol ott vannak, az alváshiány őrületes, a nő duzzadt, vérzik és görcsöl” – magyarázta egy másik felhasználó.

Bár rengeteg dühös választ kapott az apuka, volt néhány ember, aki a kérdés feltevője mellé állt, és egyetértett azzal, hogy megérdemli, hogy ugyanúgy aludjon és pihenjen, mint a felesége.

Forrás: fatherly.com

B.Edina , 2022. augusztus 30.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X Karácsonyi könyvvásár