Június harmadik vasárnapja - apák napja alkalmából néhány elgondolkodtató idézet

Napjainkban már nálunk is sok családban megünneplik az apák napját, melyet világszerte  június harmadik vasárnapján tartanak. Ez azért jó dolog, mert az édesanyák mellett az édesapák is fontos szerepet töltenek be egy gyerek életében. 

 

Az ünnepnap alkalmából összegyűjtöttünk néhány motiváló idézetet apákról, nemcsak apáktól. 

"Napjainkban már nálunk is sok családban megünneplik az apák napját, melyet világszerte nagyon sok országban is június harmadik vasárnapján tartanak." 

"Ez azért jó dolog, mert az édesanyák mellett az édesapák is fontos szerepet töltenek be egy gyerek életében." 

"Az ünnepnap alkalmából összegyűjtöttünk néhány motiváló idézetet apákról, nemcsak apáktól." 

"A világ tele van jó apákkal. Hogy miről ismerni fel őket? A jó apák azok, akik olyan rettenetesen hiányoznak, hogy távollétükben minden összeomlik. A jó apák azok, akik szeretnek, már jóval azelőtt, hogy megérkeznénk. A jó apák azok, akik keresésünkre indulnak, amikor nem leljük a hazavezető utat. Igen. A világ tele van jó apákkal. És a legjobbak azok, akik mellett életük párja jó anyának érezheti magát."

"Egy jó apa néha hagyja nyerni a gyerekét a játékban."

"Egy apa reménytelensége az egyik legfélelmetesebb dolog. Egy apa mindig mindent megtesz a fiáért, egy apa, még ha a világ dől is össze, megy, ha a fia hívja. Egy apa a nehéz időkben is ott van a fia mellett, mert az apát és a fiút a lélek köti össze egymással.

"Nem az a férfi, aki gyermeket tud nemzeni, hanem az, aki -megélhetést tud biztosítani gyermekei számára, gondjukat tudja viselni és szeretni tudja az édesanyjukat."

"Amikor megkérdezik tőlem, milyen érzés apának, szülőnek lenni, azt szoktam válaszolni, az egyik legnehezebb dolog a világon, cserébe viszont megtanulunk feltétel nélkül szeretni." - Nicholas Sparks

"Minden éjjel úgy aludtam el, hogy apám keze nyugodott a hátamon. Na, ilyenek az apák." - Christopher Moore

"Az az apa, aki nem tanítja meg a fiának, mi a kötelesség, ugyanolyan vétkes, mint az, aki elhanyagolja a gyermekét." - Konfuciusz 

"Egy gyermek semmire sem vágyik jobban, mint az apja védelmező erejére." - Sigmund Freud

 

Babanet , 2016. június 18.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?