MIÉRT BOLDOGABB SZÜLŐK AZ APÁK, MINT AZ ANYÁK?

A gyereknevelésből általában az apáknak jut a legélvezetesebb rész, a játék a gyerekkel, miközben az anyára hárulnak a mindennapos kötelező teendők, és az ezzel járó mentális teher is. De ha az apák ebből is jobban kivennék a részüket, mindenki boldogabb lenne.

Bár manapság egyre több családban jellemző a munkamegosztás a gyerekek körül, mégis nagyon sok olyan teendő és láthatatlan munka van, ami az anyákra hárul. Fejben tartani a mindenféle időpontokat, a szülinapi kívánságokat, az allergiákat – a legtöbb családban ezekért az anya felelős. És akkor nem beszéltünk még a mindennapi teendőkről, például az öltöztetésről, a reggeli/vacsora készítéséről, az oviba, suliba vagy edzésre szállításról, és még lehetne sorolni a különböző feladatokat. Mindezt úgy, hogy mellette az anya dolgozik és háztartást is vezet.

Ehhez képest a legtöbb családban az apáknak jut a krémje, például az esti fürdetés vagy egy apás kimozdulás otthonról – amíg anya takarít, vagy jobb esetben magára fordítja azt a pár órát. Nem véletlen hát, hogy az apák boldogabb szülők, mint az anyák, derült ki a riverside-i Kaliforniai Egyetem friss tanulmányából.

A cikk teljes terjedelmében a divany.hu oldalán olvasható.
 

A fotó forrása: Bob Dmyt képe a Pixabay 

2020. július 13.
 
 
 
Címkék:  

apaság

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó