Papinapló 26. – Minden reggel nevet, egész évben Sziget!

A héten elkezdtük az anyatej mellé a kóstoltatást. Kezdetnek néhány kanál reszelt barackot kapott Mimó, aztán almát is. Elég jól fogadta az új ételeket, igaz, azért volt egy kis fintorgás. Azt még nem tudjuk, mi lesz a következő, de ősszel szeretnénk eljutni a sütőtökhöz, aztán a lekváros pacalhoz. Nyam-nyam. 

Azt hittem a tévétornának befellegzett húsz éve, de nem. Most élőben közvetíti egy edző anyuka a „Gyerünk, anyukám!” mamatornát az interneten (korábban a Babaneten is számos cikket írt a témában Kádár-Papp Nóri - a szerk.), Virág meg a nagyszoba közepén ugrál buzgón. Tudtam, hogy ezt csinálja, de csak most láttam, hogy megy ez. Elsőre vicces látvány volt, de láthatóan nagyon kemény az edzés. Egy újabb online kihívásra is benevezett Viru. Mint múltkor, most is hetekig követik műholdakkal, ki hány kilométert sétál vagy fut a gyerekével. Nagyon bírom ezeket a kreatív megoldásokat, amikkel az anyukák feldobják a mindennapjaikat.

Mimó rászokott, hogy nevetve ébred. Ez hihetetlenül aranyos, és jó érzés, hogy nem ideges, hanem vidám. A lelkész barátom írta egyszer a lányáról, hogy „Minden reggel nevet, egész évben Sziget!” Ez egy nagyon fontos mondat, aki érti, tudja miért. Már akkor elképzeltem, hogy egyszer majd én is ezt mondom a gyerekemre, aki akkor még csak gondolat volt. Most eljött ez az idő, ráadásul éppen a Sziget alatt. Tuti, hogy ez Karma úr sugallata, hogy jövőre mindenképpen családostul menjünk ki pomákolni. Ha rajtam múlott volna, már idén is úgy megyünk, de Viru szerint még kicsi hozzá Mimzi. Az a helyzet, hogy igaza van. Na, de majd jövőre!

A heti babaúszáson kipróbálta Baba úr, mekkora móka az úszógumi. Vagyis inkábba az úszó főnökszék. Azt eddig is tudtuk, hogy kőkeményen nyomja a lábtempót, de eddig nyilván saját magától nem haladt semerre. A felfújt fotel viszont nagyon bejött neki, simán átnyargalt vele a medence egyik feléről a másikra. Ezzel el is dőlt, mi lesz majd jövő tavasszal az első szülinapi ajándéka.

gumikrumpli , 2015. augusztus 17.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó