Papinapló 44. – Hopp, egy fogacska már kikandikál!

Az elmúlt hét egyértelműen legnagyobb eseménye az volt, amikor Virág lelkendezve hívott a Duna partjáról, mert kibukkant Mimó első foga. Hónapok óta vártunk már erre. Még az ősz elején voltak az első jelei annak, hogy hamarosan megtörténik az áttörés. Aztán sokáig semmi. 

Most egy kis fehér csík látszik már az ínyén. Az lenne a legnagyobb buli, ha egyik reggel komplett fogsorral ébredne, de persze az még messze van.

A másik nagy kaland az első Mimó-Papi egészestés muri volt. Amikor hazaértem, Viru már szaladt is a kollégáival karácsonyozni. Így ketten maradtunk. A fürdetés előtt volt egy is pánikszerűk szaladgálás, mire megtaláltam mindent. Aztán következett Mimzi szokásos,elalvás előtti magánszáma. Szokása, hogy elalvás előtt még lenyomja a teljes ördögűző-repertoárját. Ez abból áll, hogy még rohangálva, mindenhova felmászva partyzik az ágyban, majd eldől, és elalszik. Az első fél órában azt hittem, hogy sose lesz vége, de az egyik pillanatban tényleg fogta magát, és elaludt. Ezután befeküdtem mellé a villanykönyvemmel, és úgy is maradtunk a következő órákra. Kevés annál kellemesebb állapot van, mint egy izgi regényt olvasni, miközben az ember gyereke ott szuszog pár centire. Igazi kozmikus világbéke-hangulat.

Mimmmár ott tart, hogy nem csak darabokban eszi a banánt, de direktben is harapdálja a kőkemény ínyével. Mert azért az a kis fogkezdemény még csak mutatóban pislog a szájában. De a gyümölcsök mellett egyre többféle ételt is eszik, Viru ezért elkezdett neki babasütiket alkotni. Ezek persze mind olyan lágyak, amiken fogak nélkül is könnyen el lehet nyammogni. A babakeksznek hívott almás fincsiség például annyira ízlik, hogy többet kell belőle csinálnia, hogy nekem is jusson egy kevéske.Rendes sütiket is süt, amikben cukor helyett gyümölcsök és étcsoki van a túró mellett. Ezeket persze a kisfiam még nem eheti meg, de sosem árt idejében átszoknunk rájuk. Addig is lehet vinni a közös ünneplésekre, mint például Viru maminbabás tornacsoportjába, ahol nagy sikere volt.

 

 

gumikrumpli , 2015. december 21.
 
 
 
Címkék:  

apaság

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XTrefl