Pelenkázó asztalt a férfi mosdókba is!

Az élet számos területén törekszünk mi nők, az egyenjogúságra, arra, hogy ne a nemünk határozza meg azt, hogy milyen bánásmódban részesülünk vagy épp milyen üzleti sikereket vagyunk képesek elérni, hanem a tudásunk, tehetségünk. Azonban akad néhány olyan eset, ahol mi élvezünk előnyt, és a pasiknak is meg kell(ene) teremteni az azonos körülményeket…

A modern pelenkázás a 19. század óta alakul és változik folyamatosan, már ami a pelenka anyahát, formáját és annak rögzítését illeti, és nagyjából az ’50-es évek óta ismerjük az eldobható fajtákat. A közösségi mosdókban fellelhető pelenkázó asztalok pedig az utóbbi pár évtizedben terjedtek el világ szerte, ezzel megkönnyítve asszonyok millióinak a babák tisztába tételét.

De mi a helyzet az apukákkal? Hiszen ideális esetben, a kicsi gondozásával járó feladatok jelentős részét az apuka vállalja! A Scary Mommy oldalán egy érdekes cikkre bukkantunk ezzel a témával kapcsolatosan.

Ahogy a képen is látható, igencsak problémás a férfiaknak pelust cserélni, egy éttermi mosdóban. Bár, az utóbbi években sokat javult a helyzet, mert egyre több helyen lehet külön helyiségben elhelyezett pelenkázó asztalt találni, még bőven lenne mit tenni az ügy érdekében. Az általánosan elfogadott még mindig a női mosdóban való tisztába tétel.

A fenti fotót egy apuka posztolta az Instagram oldalán, és a hozzátartozó leírásban felhívta a figyelmet arra, hogy tessék komolyan venni, mert ez egy valós és súlyos probléma. A posztban arra is kitért, hogy a pelenkázó asztal hiánya a férfi mellékhelyiségekben valami olyasmi üzenetet hordoz, mintha ők – az apukák- nem is léteznének, nem tennének semmit hozzá a gyerek gondozásához. A fotóról az is lejön, hogy a gyerkőc számára egyáltalán nem szokatlan a szituáció és  természetellenes póz, hiszen nap, mint nap lezajlik ez a jelenet.

Az e fajta megoldás nem csak kényelmetlen, de mentes mindenféle higiéniától is, és kellemetlen mind az apuka, mind a többi férfi társára nézve, akik szeretnék a mosdót használni.

Donte Palmer azonban nem az egyetlen apuka, akit felháborít a helyzet; egyre több kezdeményezés indul az interneten, még a The Shade Room nevű, népszerű hírportál is felkapta az ügyet; megosztotta Palmer képét és a gondolataik megosztására kérte fel a követőit a témában.

Sok olyan felhangot lehet hallani, amik azt a sztereotípiát erősítik, hogy főleg az anyák feladata, „főállása” a gyermekek gondozása, felnevelése, és hiába szeretnének ezen változtatni a Donte-hez hasonló felelősségteljes apukák, ha nem állnak rendelkezésre a megfelelő feltételek.

           

De vajon csak Amerikában okoz problémát ez a fajta egyenjogútlanság? Ti mit tapasztaltatok? Hazánkban mi a tendencia? Mi lehet a megoldás?

Forrás: scarymommy.com  

Plézer Panna , 2018. szeptember 30.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó