Szuperapu babázik

Szülésnél fogja a kezed és veled együtt szenved. Bevásárol, szendvicset készít és megetet, amikor a babától mozdulni se tudsz. Tudja, hogy mi a különbség melltartóbetét és egészségügyi betét között, hogy néz ki a hasfogó bugyi, a mellszívó, orrszívó, a szoptatós párna,milyen mellvédő krémet használsz és hányas pelus kell a babának. Mindezeket pironkodás nélkül kérésre bármikor beszerzi. Babázni is nagyon szeret. Na nem úgy, mint te, aki már 2 évesen is a játékbabádat ringattad és öltöztetted. Úgy, mint aki valaha kisautókkal és katonákkal játszott. Íme néhány példa:

Apa és a peluscsere

Apa szeret pelust cserélni. Ezt már a kórházban begyakorolta. Jól megy neki. Amikor kibontja a pelust, mindig büszkeséggel tölti el, hogy a kisfiának is van locsolója, ezért arra is büszke, amikor 1-1 ilyen peluscsere alkalmával a gyermek jól nyakon locsolja. Tudja, hogy a törlőkendő popsitörlésre, a popsikrém pedig a tiszta popsi krémezésére szolgál, amivel vastagon be is keni mindig az egész felületet, hogy a babának jó legyen, bár picit leblokkol, amikor a törlőkendő nem szedi le maradéktalanul a koszt a babazacsi redői közül. Ilyenkor anya kell, aki már szedett le krémmel sminket magáról, és tudja, hogy a popsikenőcs törlőkendővel vegyítve itt is be fog válni.

Amikor apa ringatja a jól lakott, tisztába tett gyereket, amíg anya ételt készít vagy lezuhanyzik

Apa okos. Rájön, hogy a baba csak akkor nyugodt, ha ringatva van. Azonban apa nagyon jól áll a focis játékkal a gépén, amit szeretne folytatni. Apa kreatív. Ilyenkor előfordulhat, hogy anya arra ér vissza, hogy apa ül az ágyon, játszik a gépén, kezében madzag, madzag végén babahordozó, babahordozóban gyermek ring és néz ki a fejéből édesen.

Amikor anya nagyon fáradt, mert csak 2 órát aludt éjjel

Ilyenkor Szuperapu felajánlja, hogy játszik a babával picit, addig anya terüljön el az ágyon és próbálja pihentetni a szemét. Előfordulhat, hogy apa és baba a szobában maradnak némi hangeffekt kíséretével. Ha ez a hangeffekt nem anya után üvöltés, anya figyelmen kívül hagyja és próbál relaxálni. Vesztére a babában ilyenkor többnyire túlteng a cukiság faktor, amit apának mindenképp meg kell mutatnia, így relax helyett anya ülhet az ágyon, és nézi, ahogy apa és baba jól szórakoztatják egymást.

Apa magas

Apa magas. Ebből kifolyólag eléri a mennyezetet. Bármit képes megmutatni a gyermeknek. Arra is képes, hogy könnyű szerrel megmozgassa a lámpáról lelógó repülőket. Ezt a baba nagyon értékeli.Majd apának dolga lesz. A gyermek továbbra is repülőzne. Anya alacsony.

Apa böfi-dalt költ

Apa vállán böfizni jó. Apa kreatív. Gyorsan költ egy böfi-dalt. Apa büszke rá, babának tetszik, böfi kijön, teljes a siker.

Apa és a fogfájós éjszaka

Anya már 4 órája altatja a babáját. Már mindent megpróbált. Szopizás, ringatás, járkálás...de 5 perc anyán alvás után mindig jön a fájós visítás. Anya tudja, hogy ez bizony a fogzás kezdete. Apa is felébred. Anya szemében fény gyúl. Átadja ringatásra a babát, hátha apánál elalszik, vagy legalább egy órára ledőlhet. Apa mászkálni kezd vele. Látja, hogy nem segít. Anya fél óra múlva átmegy, mert nyöszögő babahangot hall. Baba ring a hordozóban, mert "apa karja nagyon elfáradt", úgyhogy inkább ráguglizott a fogzás jeleire. Alapos kutatómunka után ő is megállapította, hogy a babának bizony elkezdett nőni a foga.

Apa öltöztet

"Anyaaaaaa! Ez hogy van? Miért ilyen nehezet raksz ide nekünk." 

Apa férfiből van

Apa szerint anya szép és már nagyon megnézné baba nélkül is. Baba mindent megtesz, hogy ez ne sikerüljön. Nincs kedve egy percre sem egyedül lenni, sem elaludni. Apa kreatív.Ötlete támad. Ha a babát ő ringatja, és nem anya, akkor a baba nem látna semmit abból, ha anya közben apát is dajkálná kicsit és mindenkinek nagyon jó lenne. Mindenkinek.

Apa levegőztet

Apa jó fej. Bevállalja a babakocsizást, hogy anya pihenni tudjon. Eltolja a kávézóig, ott megiszik egy kézműves sört, amikor hazaérnek, baba még alszik, ezért kiül a hintaágyra és olvasgat. Bezzeg, ha annya tologat, és fél percre megáll a babakocsival...

Csercsa-Kincses Anita , 2016. június 04.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó