Gesztenyés banános palacsintacsiga

Én imádom a palacsintát. De néha baromira unom a retro változatait. A gyerekem inkább enné meg egyébként magában, mint lekvárral. Kakaóval  tutira imádná, csak én nem akarom még adni…  Tehát kellet valami rém egyszerű dolog, amivel a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Tehát én és a babám is szeresse, ne legyen bonyolult, de legyen tápláló és egészséges. Így született meg a konyhámban a palacsintacsiga banános gesztenyés töltelékkel, ami a klasszikus palacsintarecept egy sokkal fincsibb és izgalmasabb újragondolása. Ha nem akarsz snassz lekváros palacsintát adni a gyerkőcnek, nem vezetted még be a túrót vagy tejérzékenyek vagytok, esetleg kakaót sem erőltetned még, akkor ezt a palacsintacsigát mindketten imádni fogjátok.

Hozzávalók a palacsintatésztához:
 
  • 1 bögre liszt
  • 1 tojás
  • szóda, tej vagy növényi tej
  • egy csipet só 
  • Hozzávalók a töltelékhez:
  • gesztenyepüré
  • banán
palacsinta egy kicsit másképp
Ha kisütötted a palacsintát nincs más dolgod, mint a kiterített palacsintába vastagon gesztenyepürét reszelni és a közepébe fektetni egy érett banánt. A palacsintát feltekered a banán mentén, és szeletekre vágva egyszerűen tálalod. A tetejére még reszelhetsz díszítésként gesztenyét. Aki pedig szereti még étcsokit vagy tejcsokit is reszelhet azt rá. Tápláló és nagyon finom reggeli vagy uzsonna!
 
Jó étvágyat! wink
Juhász Nóra , 2016. szeptember 17.
 
 
 
Címkék:  

babaetető

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?