Ha a gyerek válogat! Sárgaborsókrémleves a család vitaminbombája és egészség megőrzője

Azt hiszem, ha a sárgaborsót megemlítem mindenkinek az iskolai menzás főzelék fog eszébe jutni. Kár érte, ugyanis a sárgaborsó egy nagyon gyorsan és ízletesen elkészíthető vitaminbomba és egészségmegőrző eledel az egész család részére. És a legjobb benne, hogy már 8 hónapos kortól bevezethető a gyerekek étrendjébe. Nagy mennyiségben tartalmaz C vitamint, magas fehérjetartalma miatt ajánlott a vegetáriánusoknak és a húst elutasító babák részére is. Magas a B Vitamin és rost tartalma, lassan felszívódó szénhidráttal, melynek köszönhetően segíti az emésztést. 

Gondoltad volna, hogy ebben a roppant olcsó mindenki kamrájában megtalálható szárított alapanyagnak ennyi jótékony hatása van? Ideje elővenni hát a fiókból, ellenőrizni a szavatosságát és egy szuperegészséges vacsorát készíteni belőle a család aprajának és nagyjának.

Sárgaborsókrémleves hozzávalói:

  •                 2 szelet hasa alja szalonna
  •                 300 gr sárgaborsó (amit 2 órára beáztattunk)
  •                 füstölt császár szalonna, szalonna bőrke
  •                 2 db babérlevél
  •                 2 gerezd fokhagyma
  •                 só és bors ízlés szerint
  •                 fél kávéskanál őrölt kömény
  •                 1 közepes fej burgonya
  •                 1,2 dl víz
  •                 pirított ropogós bacon szalonna a tálaláshoz

Sárgaborsókrémleves

A hasa alja szalonnát felkockázom és zsírjára lesütöm. A szalonnapörcöt kiszedem majd belerakom az előre beáztatott sárgaborsót, vizet, babérlevelet, sót és borsót, valamint az őrölt köményt és a füstölt császárszalonnát. Fedő alatt hagyom főni, míg a sárgaborsó puhulni nem kezd. Ekkor beleteszem a felkockázott burgonyát, és az összetört fokhagyma gerezdet. Mikor már a krumpli és a sárgaborsó is megpuhult, kiszedem a babérlevelet és füstölt szalonnát a levesből, majd egy botmixerrel krémes állagúra kell törni a levest. Ne ijedjünk meg elég sűrű masszát kapunk, nem fog folyni a végeredmény. Tálaláskor ropogós bacon szalonna kerülhet a tetejére. Mellé pedig fokhagymás pirítós fogyasztását ajánljuk.

Jó étvágyat Mindenkinek!

Juhász Nóra , 2016. október 14.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?