Az édesanya szerint minden szülőnek oda kellene figyelnie a kiságyforgókra: veszélyes lehet a babákra

Az angliai Coventryből származó anyuka figyelmeztette szülőtársait a kiságy felé szerelhető forgó játékok veszélyére, miután a kislánya ujjára szorosan rácsavarodott az egyik tartózsinór - olvasható a filantropikum.com oldalán.


Teigan Campbell nagyon megrémült, amikor észrevette, hogy kislánya, a 9 hónapos Poppy beleakadt a kiságyforgó egyik zsinórjába. A baba hüvelykujjára olyan szorosan rátekeredett a zsinór, hogy látható nyomot hagyott, és az édesanya eleinte attól félt, hogy a lánya akár el is veszítheti az ujját - írja a filantropikum.com.

Teigan most óva inti a többi szülőt attól, hogy forgót helyezzenek gyermekük kiságya fölé – bármennyire is megnyugtatja ez a játék a babákat. A nő a Facebookon osztotta meg a történetét, és azt írta:

„Tegnap este átéltem életem legnagyobb rémületét, Poppy kiságyforgója (születése óta megvan neki) általában be van kapcsolva, amikor lefektetem, hogy megnyugtassa. Körülbelül fél órával azután, hogy elaludt, egy hangot sem hallottam, egészen addig, amíg el nem mentem zuhanyozni, amikor egyszer csak elkezdett sírni, ami nagyon szokatlan, mert Poppy mostanában már nem ébred fel éjszaka. Amikor bementem ellenőrizni, mi történt, láttam, hogy az ujja köré csavarodott a kiságyforgó egyik zsinórja, olyan szorosan, hogy attól féltem, elveszíti az ujját, és nagyon nehezen tudtam eltávolítani róla.”

Az édesanya nagyon megijedt, és az egészségügyi szolgálat segélyhívó vonalát is felhívta, hogy megtudja, mit kell tennie.

„Kisírtam a szemeimet, masszíroztam az ujját, amennyire csak tudtam, hogy elindítsam a keringést, és felhívtam a segélyhívószámot további útmutatásért. Annyira szerencsés és hálás vagyok, hogy jókor rohantam be a szobájába, és hogy a lányom nem veszítette el a hüvelykujját. Ez egy emlékeztető és figyelmeztetés minden anyukának, hogy legyen fokozottan éber, ha kiságyforgót vásárol a gyerekének, és válasszon vastagabb zsinórt (ugyanakkor az ujjak és lábujjak köré tekeredő hajszálakra is oda kell figyelni). Tényleg életem riadalmát éltem át. A kiságyforgó azóta a kukában van, és nem is fog visszakerülni” – írta Teigan.

Az ujjak, lábujjak köré tekeredő hajszálak vagy akár cérnaszálak meglehetősen veszélyesek lehetnek a kisbabák esetében, mivel megszakíthatják a vérellátást, és súlyos károkat okozhatnak.

Az úgynevezett Hair Tourniquet szindróma akár az ujjak elvesztéséhez is vezethet, ha nem veszik észre időben.

A biztonságos használat érdekében a kiságyforgót olyan magasra kell szerelni, hogy a baba ne érhesse el azt.

Forrás: filantropikum.com

filantropikum.com , 2023. január 06.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?