Babanapló 1. – Hasonlítgatok, de nem minősítek

Ma van Csongor névnapja. Ez is az első ebből a fajtából. Gyűjtöm az elsőket, szeretem őket. Mivel a tesóimtól, szüleimtől húsvétra és névnapra kapott egy csomó játékot: csörgőt, rágókát, kislabdát, plusz van itthon még ezer bébijáték, amit a tesóitól örökölt, így tőlünk ruhákat kapott.

Olyan érdekes, teljesen más alkat, mint Regő volt ebben a korban. Lehet, hogy ő lesz a legmagasabb gyerekem. Marci nagyjából pont a korosztályának megfelelő átlagot hozza most, Regő egy picit alacsonyabb, Csongor három hónaposan súlyra is, hosszra is az egy hónappal későbbi átlagnak felelt meg. (Amúgy nem szoktam őket átlaghoz hasonlítgatni, nem szeretem az egy kaptafát, amire mindenkit ráhúznak. Egymáshoz szoktam, azt szeretem. De amikor a hasmenős-hányós vírusunk volt, és Marci egy kicsit fogyott, azért utánanéztem, hogy a lefogyott állapota gond-e már, vagy még így is normális a súlya vajon? Normális volt.)

Az is érdekes - más források szerint teljesen tipikus, sőt sztereotipikus -, hogy Marcinak még egy csomó új ruhája volt, illetve sok örökölt is, de amiket mi vettünk neki, azokat boltban vásároltuk, újonnan. Regőnek már jóval kevesebb, illetve ami volt is új, az se bababoltos, inkább hipermarketes. Plusz egy csomó jó állapotú, használt ruha: egyrészt azok, amiket Marciról eltettem, másrészt aukciós portálokon beszerzett darabok. Itt is látszik, hogy múlik az idő, és milyen ősi dolgokról tudok beszámolni: amikor Marci született, Magyarországon ezek a honlapok még nem is léteztek. Regőnél még óvatoskodva vásároltam rajtuk, Csongornak viszont itt kezdem a keresést, ha valami olyasmi kell, amit nem találok a fiúk kinőtt ruhái között.

Márpedig kell, mert, ahogy írtam, Csongor teljesen más alkat. Azokat a rugikat hordja most, amiket Regő 5-6 hónapos korában. Fotók vannak róla, hogy Regő ezekben kezdett forogni, és azt viszonylag későn, öthónaposan kezdte. Illetve ezek közül az egyikben ült fel, és akkor már hét hónapos körül volt. Mondjuk, ez jó bő is Csongorra, de a hossza megfelel.

Viszont a méretkülönbség miatt ezekből kevés is van, hiszen ahogy Regő mozgásfejlődése beindult, már nem volt praktikus a rugdalózó, váltottam nadrágra. Csongornak viszont valószínűleg még jó ideig kell a 68-as, úgyhogy irány az internet, bevásároltam teljesen vagy majdnem új gyönyörűségekből: rugikból és bodykból. Bodyból egy bizonyos márkát különösen kedvelek, olyan jópofa minták vannak az elején, és sok a mindenféle színes csíkos is, azt pedig nagyon szeretem kicsi gyerekeken. Olyan jól néz ki, amikor egy egyszínű, vagy egy-két kisebb figurával díszített ujjatlan rugdalózóból kikandikál egy színes csíkos body ujja. Azt hiszem, magamat nem öltöztetem olyan örömmel, mint a fiaimat. Még hogy fiúkat nem lehet öltöztetni!

Ja és van egy új rugi, ami Regőnek jobban tetszett, mint Csongornak – bár utóbbi nem mesélte el a véleményét. Naná, autók, markolók, tűzoltók és mentőkocsik sorakoznak rajta, kell ennél több egy két és fél évesnek, hogy tetsszen neki az öccse?

Csinos, csíkos, autós mintájú kisfiam éppen a forgást gyakorolja itt mellettem. Egyelőre sokkal nem jutott előbbre, de nagyon lelkes. Kíváncsi vagyok, ha megyünk majd megint tanácsadásra és oltásra, milyennek találja az izomzatát a doktornő, mert tornáztunk rendesen, de a babaúszási lehetőségek feltérképezéséig nem jutottam el, nemhogy magára az úszásra. A hasról hátra fordulás tökéletesen megy, a hátról oldalra olyan nagy lendülettel, hogy mindig azt hiszem, rögtön hasra kerül belőle. Hanyatt fekve, rugdalózva pedig bejárja a rendelkezésére álló teret, körbefordul, lemászik a leterített takaróról. Én nem látok semmi különbséget a mozgásában a bátyjaihoz képest.

Igen, most hasonlítgatok – de nem minősítek. Vagy mégis: egyik gyerekem jobb, mint a másik!

Timi

Timi , 2012. április 17.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(6 hozzászólás) 

2012 04 21. 23:09
Timi, akkor ezt benéztem, beolvastam! :))))

Engem tudod, hogy minden érdekel, még az is, ha mást kakil, mint eddig! :)

Szerintem írd azt, amit az ösztönöd súg. ne agyalj, csak írj.

Esetleg írthatnál a testvérviszonyról, szerintem ez sokunkat érint.

Lassan kinövik ezt a tejbetök korszakot, jönnek az új ízek, új játékok, majd szépen lassan az első szavak, lesz itt téma rendesen.
→ válasz erre
2012 04 22. 13:11
Böbi, nem jól fogalmazok már megint :) Valahogy nagyobb, mint Regő volt ilyenkor, de súlyra nem, illetve ahhoz képest ment össze, hogy bő négy kilóval született :)

Köszi :)
→ válasz erre
2012 04 22. 15:56
koszi a valaszt!!! Es sok sikert a tovabbiakhoz!
→ válasz erre
Összes hozzászólás (6) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó