Így biztonságos az alvás a kisbabáknak

A hátukra kell fektetni őket, mégpedig a saját ágyukban – javasolja a gyermekorvos.

A szülők több óvintézkedést is tehetnek, hogy garantálják a csecsemő biztonságos alvását – mondja Dr. Mary Jones, a Loyola University szakértője. Álláspontja szerint a kicsiket a hátukra fektetve, belepelenkázva és teljesen sima, vízszintes felületre kell fektetni.

A babának saját ágyra van szüksége, ám hogy külön szobában vagy pedig a szülőkében, az már mindegy. Semmiképp sem szabad engedni, hogy másokkal együtt aludjon a csöppség.

A túlhevüléstől is fontos megvédeni a gyermeket, így érdemes két réteg ruhát alkalmazni vastag takaró helyett. A kiságyban nincs helye játékoknak, extra takaróknak vagy más kellékeknek – mondja a szakember.

„Fejlődő tendenciát figyelhetünk meg, ám kutatások szerint a szülők fele még mindig nem a hátára fektetve teszi le aludni a gyereket. Lényeges, hogy az orvosok hangsúlyozzák a tudnivalókat, a szülők pedig ne féljenek kérdezni. A biztonságos alvás életet menthet” – összegezte Dr. Jones.

Babanet/Medipress , 2015. november 24.
 
 
 
Címkék:  

csecsemő

altatás

Babanet hozzászólások  
(1 hozzászólás) 

2015 11 25. 11:28
a szakember arról is beszélhetne, hogy vannak esetek, mikor a kicsi egyszerűen nem tud háton aludni, csak hason. a fiam 13 hónapos, csak hason tud aludni. első két héten még próbáltuk háton altatni, de látva, hogy dobálja magát, mocorog, sír, kipróbáltuk a hason alvást. az újszülött babám onnantól kezdve úgy aludt, mint a bunda. volt babafigyelő, ott volt a kiságy mellettünk, minden moccanására ébredtem. nem gondolom azt, hogy jobb lett volna tovább erőltetni a háton alvást, mert akkor egyikünk sem aludt volna. a mai napig azonnal hasra fordul, ha a hátára fektetve rakom a kiságyba.
→ válasz erre
X
EZT MÁR OLVASTAD?