Koppi-napló - Rohamtempó

Ahogy a legutóbbi naplót befejeztem és elküldtem, rájöttem Koppány nyűgösségének okára. Kibújt a 4. foga is. Így most rendelkezünk két alsó egyes foggal és felül, bal oldalt, egy egyes és egy kettes pici éles fogacskával. Általában akkor jövök rá az újabb és újabb kibúvó fogacskára, mikor az ínykenésig jutok el a nem-tudom-mit-is-csináljak-hogy-jobb-legyen Koppánynak sorozatban.

A versenysebességgel kúszást néha-néha már fölváltja a mászás pár lépés-fél szobahossz elejéig. Még annyira édesen adja elő, a mozgása kapkodó és a robotokra hajaz, nincs türelme ahhoz, hogy szép lassan megtanulja a mászást, már azt is olyan sebességgel szeretné művelni, mint a kúszást, de napról napra jobban halad. És a mászásból adódik, hogy a felülés ideje is eljött. Először ezen próbálkozások az oldal hasizom erősítésére használt mozdulatsorral vetekedett, vagy a „z” ülés tűnt biztonságosnak, de 1-másfél hete már előfordult „normál” ülés pozíció is.

Már semmi sincs biztonságban, az akadálynak használt párnakupacot az ajtóba támasztva „röhögve” mászta át és arra lettem figyelmes, hogy valaki az előtérben a betonon csapkolódik mögöttem, ezzel jelezvén, anya itt vagyok! Ezután 2 nappal felkerült a Papa által gyártott ajtórács. Az ajtórács ugyanúgy, mint az ágy-járóka, a puklik számát növeli.

Koppi veséjével tegnap voltunk ellenőrzésen – ezért is csak most íródott meg a napló -, és ismét jó híreket kaptunk, így a legközelebbi ellenőrzés időpontja már december. Mi azért szeptemberben beiktatunk egy kontrollt, de tényleg csak a biztonság kedvéért.

A hosszú hétvégét mi is utazással, kikapcsolódással töltöttük. Így elkísértük a nagyszülőket Esztergomba, osztálytalálkozóra. Koppány elképesztően jól viselte a meleget és a nem hazudtolta meg önmagát, bármekkora tömeget jól visel, főleg, ha őt kényeztetik. Mindenki csodálkozott, hogy egy szava sincsen. Hát igen, ha a kajai időben jön, és mindig van „szórakoztató központ”, akkor jó, hogy nem lázad.

Két hete anyuval nekiálltunk a kiskert, alias Koppi kertje átalakításának. Picit több füvet, kevesebb elszórt „hulladékot”, több virágot és fűszernövényt tartalmaz. A következő lépés egy műanyag székes kiülő beszerzése lesz. A kiskert arra fog szolgálni, hogy Koppi lehetőleg biztonságosan játszhasson, ne zavarják egymást a kutyákkal és lehetőleg ne segítsen Papának és Keresztpapának (öcsémnek) a garázsban.

Tegnap megvolt az első kinti fürdőzés is, azt hittem a régi kiskádja megfelel erre a célra, hát de nem. Így beérve az udvarról és körbenézve a kínálatot megrendeltem az első kerti medencét. Jó-jó… meg az első homokozó készletét, vizipisztolyát, fürdős kiskacsáit, hiszen ezek már tervbe voltak véve és nagyon jó áron találtam meg.

Mondjuk, ha Koppányról van szó, mindig azt mondom, hogy tervbe volt véve. Így lett újabb csíkos napozója, bodyja és csíkos rövidnacija pólóval a hétvégi utazás során.

Csumpi

Csumpi , 2014. június 11.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(2 hozzászólás) 

2014 06 11. 12:00
Csumpi!
Egyre szebb ez a legény! Nagyon édes! Büszke lehetsz rá nagyon!
→ válasz erre
2014 06 13. 00:10
@k_inga: Köszi :) ... Nagyon büszke vagyok! :)
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó