10 cucc, ami tényleg könnyebbé teszi egy szülő életét!

Senki ne mondja vagy állítsa nekem, hogy nem imád vásárolni a gyerekének! Ki van csukva, pont. De rengeteg olyan terméket lehet kapni, amik valójában teljesen feleslegesek – az első babát várva ezekbe biztos belefut az ember. De vannak olyan kis okosságok is, amikért hálát rebeghetünk.

Ezek a termékek egyaránt lehetnek olcsók vagy drágák, de közös jellemzőjük, hogy minden pénzt megérnek. Mert valamilyen módon mind könnyebbé teszik az életünket: vagy pénzt, vagy időt, vagy némi idegsejtet spórolnak meg nekünk. Nem mindegy… Be is mutatunk 13 ilyen cuccot, most azonnal!

A body-nagyobbító: Kedvenc body? Max. 2 hónapot adok neki! Utána úgyis kinövi a gyerek… Kivéve, ha van otthon talonban pár body-nagyobbító alkalmatosságunk, ami tulajdonképpen nem más, mint egy darab anyag a két szélén patentokkal. Zseniális, egyszerű, és nyilván instant get!

A gyógyszeradagoló itatópohár: Fújol a láztól csillogó szemű gyerek a méregdrága antibiotikumra? Ahelyett, hogy lenyelné, visítva köpködi kifelé? Na, ez az a helyzet, amikor szabad átverni a kölköt! Itt az itatópohár, ami egyben gyógyszert is adagol, de úgy, hogy a rossz szájízt elfedi.

A kádszűkítő: Ha a gyerek már nem fér el a kiskádban, még tuti el fog veszni a nagykádban! Na, de a kádszűkítő erre a helyzetre ad tuti megoldást: a kölöknek sokkal kényelmesebb lesz a kisebb hely és kevesebb lesz a vízfogyasztás is!

A fogzócumi: A rágókák nagy része annyira bumszli, hogy be se fér a fogzástól nyáladzó és fájdalmakkal küzdő gyerek szájába. Ha meg mégis, akkor sem simul rá a duzzadt fogínyre. Na, a fogzócumi pont ezt tudja! Hűtsd be, add a gyereknek, tutira jobban beválik!

A gyerekülés-napellenző: Egy hosszabb kocsiút a gyerekkel már alapból nem leányálom. Hát még akkor, ha előtte a kocsi a napon állt, és a benne hagyott gyerekülés kb. olyan hőfokúvá melegedett, mint a vasaló, amivel a gyerekruhákat tesszük ráncmentessé. Na, ezért jó, ha van a kocsiban egy gyerekülés-napellenző, ami megkímél minket és a gyereket is attól, hogy amint beleültetjük, harmadfokú égési sebeket szerezzen és üvöltsön torkaszakadtából.

Az itatópohár-póráz: Egy laza véletlen vagy direkt mozdulat, és az itatópohár landol a földön az etetőszék tálcájáról lebucskázva. Aztán takaríthatunk, vagy csak mosogathatunk! Ám ha a tálca aljára erősítjük az itatópoharat egy póráz segítségével, akkor a legrafkósabb kölök sem tesz minket lóvá – egész addig, míg rá nem jön, hogy kell leszedni.

A bringa-babakocsi: Városi mamáknak ideális, ez az az alkalmatosság, amivel tényleg nagyobb távolságokat is kényelmesen be lehet járni egy gyerekkel. Ráadásul a félmillás csodakocsi menet közben átalakítható: vagyis kedved szerint tekerhetsz vagy sétálhatsz a gyerekkel.

Az itatófeltét: Félreértés ne essék, nem vagyok oda a cumisüvegekért – nálunk nem is volt – de itatócsőrrel is el tudnám képzelni ezt a párszáz forintos kis készséget, amivel bármilyen csavaros kupakú üveg bababaráttá tehető.

A fürdető-térdeplő: Nyilván ismerős az a térdben fellépő tompa, majd egyre erősebb nyomás, amit akkor érzel, mikor a nagykád mellett elhelyezkedve próbálod fürdetni a dedet. Ismételten egy igencsak egyszerű ötlet adhat lehetőséget ennek elkerülésére: a fürdőkád oldalára erősíthető, majd szükség esetén lenyitható fürdető-térdeplő, ami ráadásul még praktikus zsebekkel is fel van szerelve.

Az összecsukódó cumi: Na, cumirajongó sem vagyok, de ha már van, akkor nem árt ügyelni a tisztaságára. Séta közben egy bizonyos korban a kölkök előszeretettel köpik ki a szájukból nagy ívben, egyenest bele az út porába. De mit sem érnek el, ha a cumi esés közben védőpáncélt von maga köré!

Nektek mi volt az a cucc, ami elképzelhetetlenül hasznosnak bizonyult az idők során?

Szilágyi Diána , 2014. június 12.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(8 hozzászólás) 

2014 10 15. 08:13
@dia: Amúgy bocsi, hogy csak most válaszoltam, olyan ritkán nézem a babanetes e-mailjeimet.
→ válasz erre
2014 10 15. 12:58
dia
@maccs01: Ejnye.:D Köszi!
→ válasz erre
2015 11 06. 21:23
Keves Cikkíró! Neked ezek közül van otthon olyan, amit kipróbáltál?
→ válasz erre
Összes hozzászólás (8) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó