10 tipp, hogy a gyerek zöldséget-gyümölcsöt egyen!

Sok olyan kiskölök van, akibe nem lehet az istenért sem belediktálni semmit, ami némileg magasabb rost- és vitamintartalommal rendelkezik egy vajas kenyérnél. Persze, trükközhetünk egy csomó mindennel: csakakkorkapszcsokit, nematésztábannincszöldség és egyéb dolgokkal is.

Vagy megpróbálhatjuk azt is, hogy olyan formában tálaljuk nekik a cuccost, aminek a lehető legnehezebb ellenállni. Mert annyira mesés… Ígérem, egyik sem lesz bonyolult!

  • Az egyik legegyszerűbb, de mégis látványos ötlet: készíts gyümölcskukacot! Szőlőből és málnából is roppant könnyen lekészíthető.

  • Minden zsigeretekben érzitek a nyarat? Akkor hozzátok be a hangulatot a tízórai-uzsonna idejére is: banán-pálmafa kivilevelekkel, hm, napi vitaminbevitel, pipa!

  • Vannak olyan zöldségek, amik főve egészen más ízűek, mint nyersen! Én pl. a karalábét csak nyersen szeretem, de a karfiol is igazi meglepetés lehet. Főleg báránykáknak álcázva.

  • Melyik gyerek ne szeretné a jégkrémet? Vajon mennyivel szívesebben fog megenni egy szeletke jéghideg dinnyét, ha az pont úgy néz ki, mint egy pálcikás jégkrém?

  • Tuti a siker, ha a gyümölcsök pont úgy néznek ki, mint a gyerekek kedvencei a tévében! Bert és Ernie például kifejezetten ennivaló figurák.

  • Mézeskalács szaggató van a fiókban? Akkor tessék előkapni! Egy szimpla sajtos szendvics is sokkal dekoratívabb a segítségükkel, de a gyümölcsökkel is csodákat művelnek! Nézzétek a dinnyecsillag salátát, vagy a szív gyümölcsnyársat!

  • Akár egy könnyű nyári vacsorának is bepróbálkozhatunk a szivárványos pizzával. Nem tuti, hogy osztatlan sikert arat, de a látvány elképesztően szépséges, talán még azt is elfeledteti, hogy az egyik alkotóelem a rettegett brokkoli.

Van esetleg egyéb hasonló ötlet a tarsolyotokban?

Szilágyi Diána , 2014. június 16.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(2 hozzászólás) 

2014 06 16. 20:20
Turmix?
→ válasz erre
2014 06 17. 08:56
dia
@nyafi: Az is jó megoldás! A legtöbb gyerek imádja!
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?