4 babatextil, ami hasznosabb, mint gondolnád!

Olyan jó, hogy ma már mindent feltalálnak! Mondom egyik nap anyósomnak, amikor az újonnan beszerzett praktikus babatextíliáról cseverészünk. Én azt tapasztalom, hogy az átlagos mindennapok hívják legtöbbször életre a legjobb találmányokat, hiszen mi mást is tehetne az ember lánya, ha gyerekkel van otthon és egy dilemmájára nem talál megoldást, mint hogy ő maga készíti el azt. 

Valószínűleg így kerültek tervezőasztalra, aztán pedig a varróasztalra, később akár a gyártósorra a most következő szuper hasznos dolgok is, amiket minden kismamának bátran ajánlok beszerzésre, a gyakorlatban ugyanis remekül megállták a helyüket. Ez a 4 kedvenc babatextilem, amit ma is gondolkodás nélkül megvennék:

1)) Összecsukható pelenkázó alátét

Egyszerű és nagyszerű: vastag anyagból varrt, boríték formára csukható pattental, zipzárral, vagy egyszerű kötővel készül egy ilyen darab, ami könnyen elfér bármilyen babatáskában és pikk-pakk előkapható, ha olyan helyen van az ember, ahol nem éppen tiszta körülmények között kell átpelenkáznia a babát. Érdemes olyat választani, aminek a belseje esetleg vízlepergetős anyagból készült, hogy megelőzzük a kisebb baleseteket és a helyszínen is könnyen le tudjuk tisztítani a pelenkázó lapot, így gyorsan visszakerülhessen a táskánkba.

1)) Összecsukható pelenkázó alátét

(fotó: ebay.co.uk)

2)) Hálózsák, ami a gyerekkel együtt nő

Ezt úgy kell elképzelni, hogy adott egy hálózsák, ami legalább 3 méretre állítható. Hogy hogyan? Gombokkal, vagy pattentokkal rövidebbre és hosszabbra húzható a zsák felső, vagy alsó részén az anyag, így nem kell mindig új méretű hálózsákra beruházni. Olyat javasolt választani, aminek a gombjai, vagy pattentjai kis védő anyaggal takartak, vagyis a baba nem tudja őket a kezébe, szájába venni.

2)) Hálózsák, ami a gyerekkel együtt nő

(forrás: gro-store.com)

3)) Bevásárlókocsi huzat

Hogy micsoda? Kérdeztem volna ezt én is néhány hónnappal ezelőttig, amíg még meg nem láttam az egyik szupermarketben, hogy egy anyuka ilyen textíliával borított ülésben tologatja a kisfiát. Ez egy nagy méretűre szabott, körben gumírozott anyag, amibe a baba beleül, - külön kivágott hely van a lábainak-, a kocsi tolókarjára pedig rá lehet húzni az anyagot, így a kicsi azt tapogatja a koszos kar helyett, elkerülve így a nagyobb fertőzéseket.

3)) Bevásárlókocsi huzat

(forrás: trendkucko.hu)

4)) Vízlepergető előke

Elől olyan anyagból készült, ami csak kis mértékben szívja magába a nedvességet, így nem ázik át, tisztítása ezért jóval egyszerűbb a hagyományos előkéknél. Elég csak szappanos vízzel átdörzsölni, megszárítani és már használható is a következő étkezéskor. Tipp: külön jó, ha állítható méretűt veszünk és olyat, ami el van látva morzsafogó zsebbel is.

4)) Vízlepergető előke

(forrás: brendon.hu)

B.F. , 2019. április 25.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?