5+1 alapvető nyári baba kiegészítő

Jócskán benne járunk már a nyárban – még ha egy-egy hétvége jégkorszakot idéző időjárással kényeztet is bennünket. Ok, egy kis eső sosem árt, na de azért mindennek van határa! smiley
Szerencsére, ilyenkor azért már kevésbé vagyunk gondban a „mit vegyek fel?” kérdéssel, és igaz ez gyermekeinkre is. 

Ettől függetlenül, nyilván, ne hajtsuk ki a gyerekeket a mezőre libát őrizni, csak mert „jóvanazúgy!”. Különösen a nagyobb városokban élők ne, hiszen, mondjuk Budapesten a festői Blaha Lujza téren, vagy Debrecenben a Kossuth téren vajmi kevés mező van. Na de, értsük jól! A lényeg, hogy ilyenkor, szerencsére, kevesebb meglepetés érheti az embert, mint mondjuk egy bolondos áprilisi napon, amikor egy napon belül tudsz fázni, ázni, izzadni, majd – megfázni.

De térjünk rá a kisbabákra! Náluk is megvannak minden évszakban ugyanazok vagy a hasonló kihívások, mint nálad. Azzal az el nem hanyagolható kis különbséggel, hogy bárhogy is érzed te magad: ha ő nem érzi jól magát, akkor te sem fogod. Nem kell ám ehhez tűző napon lennetek! Elég csupán, ha kellemesen langyos a levegő és álmosító, lusta déli szellő lengedezik az árnyékban a vízparton. Ha nem vagy felkészült, érhetnek meglepetések. A Baby Chameleon -t kértük fel, hogy ötleteikkel és termékeikkel segítsenek megelőzni ezeket.

1. Babatakaró

Tudjuk, talán nem ez az első, ami egy nyári kiegészítős összeállítás kapcsán eszedbe jutna. De egy babatakarónak ezer funkciója lehet, had emeljünk ki ebből most kettőt. Az egyik, talán a legnyilvánvalóbb az, hogy véd a hirtelen feltámadó hűvös levegőtől, a széltől. Bár, lássuk be, ez azért nyárom kevésbé valószínű. Ezzel szemben, hasonló problémakör, csak inverz módon: autóban utazáskor az ablakhoz szorítva árnyékot is tud adni a tűző nap elől.

A másik, hogy bárhol is vagytok, akár egy pelenkázás jön közbe, vagy csak egy kis játék, egy takaróra heveredni mindig sokkal komfortosabb, mint közvetlenül a földre. Sőt, véd a forró homok ellen is, ha úgy adódik.

Egy takaróból mindig jó, ha több van, hiszen mindig tudod hasznát venni valahol. Ha már van egy a kiságy körül, vagy a hintánál, semmiképp se felejtsd ki a babakocsiból sem! (Jah, és a Baby Chameleon -nál 10 000 Ft feletti vásárlás esetén egy wellsoft babatakarót kapsz ajándékba!)

Babatakaró

2. Pelenkatartó

Az úton lévő családok kihagyhatatlan kelléke. Egy olyan élethelyzet, amikor nem otthon vagyunk, amikor nem vesznek körbe minket a már jól megszokott dolgaink, kényelmetlenséget okozhatnak.

Ilyenkor ezek egy részét össze kell szedni, és bepakolni egy táskába, mondjuk a babakocsi pelenkázó táskájába vagy egy külön strandtáskába. Ám abban sokszor annyi minden összegyűlik, hogy egy gyors pelus cseréhez sokkal praktikusabb rendszerezetten beletenni a szükséged kiegészítőket, kellékeket. Ehhez hatalmas találmány a pelenkatartó.

Nevétől eltérően nem csak pelenkát tehetsz bele. Elfér benne a popsikrém, a popsi törlő is, rögzített helye van egy cuminak, és, amíg bírja hellyel, minden mást is beletehetsz. Kicsi, praktikus, ezen kívül nagyon cuki kis darab is.

Textil pelenka

 

3. Textil pelenka

„Ha a popsi törlő a kisbabás szülők svájci bicskája, akkor a textil pelenka … maga Svájc.”

(Daddy Chameleon)

A textil pelenka tényleg csillió dologra használható. Ráteheted a kisbabát. Megvizezve, ha épp kifogytál a popsi törlőből, azt is helyettesítheted vele. Kicsi darabokra vágva és beszegve csinos, praktikus, egy-egy „kisebb esemény” eltüntetésére is jó.

Ezen túl megvédi a ruhád, ha büfiztetnél, vagy előkeként teheted a kicsire. Ha meleg van, tedd a feje alá, de csak mondjuk két rétegbe hajtva. Így nem emeli meg nagyon a fejét, és ha izzad, akkor a verejtéket is felszívja.

Lehet belőle akár törölköző is. És, hogy a babakocsiban betöltött szerepére is írjunk egy konkrét példát: ha rá tudod csíptetni a babakocsira, árnyékot is adhat a babának, és a rovaroktól is megvédi. (Ha pedig nedvesen csípteted fel, a párolgása még hűsít is a baba körül a levegőt.)

Fontos: sose takard le teljesen a babakocsit! A legújabb kutatások alapján a legvékonyabb anyag is egyfajta termosz-hatást okozhat, ami nagyon felmelegítheti a babakocsi belsejét!

törölköző

Ha nyár, akkor esküvői szezon. Ha pedig nyaralás, akkor vízpart. Bármi is legyen az ok, a Baby Chameleon a babatörölköző vásárlás előtt állókra is gondolt. Minden babatörölköző mellé, a kisfiúknak csokornyakkendőt, a kislányoknak fejpántot adnak ajándékba.

törölköző

4. Innivaló

Ez nem kifejezett kiegészítő, és nem is csak babáknak való, de nem lehet elégszer beszélni róla! Mi felnőttek is nagyon könnyen kiszáradhatunk a melegben. Még inkább a gyerekek, akik az önfeledt játék során sokszor azt is elfelejtik, hogy hol vannak. Mindig legyen nálatok hűvös ivóvíz, esetleg ásványvíz, a kicsiknek pedig legfeljebb hígított, tartósítószert, szénsavat és hozzá adott cukrot nem tartalmazó gyümölcslé. Állandó folyadékpótlás: ez legyen a kulcsszó!

Innivaló

Kép forrása: https://pixabay.com

TIPP: a nagy melegben ne feledkezzünk meg a házi kedvenceinkről sem!

házi kedvenc

Kép forrása: https://pixabay.com/

5. Szoptatós karpárna

A szoptatós karpárna a szoptatós párnák új generációját képviseli. Ugyanolyan praktikus a maga nemében, mint a hagyományos szoptatós párna. Mégis, funkciójából adódóan sokkal kisebb, ezért akkor is nagyban megkönnyíti az etetést, ha nem vagytok otthon. Pakolhatod a pelenkázó táskába, ha babakocsival mentek sétálni. De szétkapcsolva az autóban sem fog senkit sem zavarni.

Igazi értékét használatban közben látod majd. Karod köré patentolva kisbabád fejének kényelmes, puha támaszt ad, amikor kényelmesen ülve, karba véve eteted őt. Nincs benne töltet, ami elcsúszhat. Az ebben a pózban való etetés pedig csökkenti a gázképződést is. Végül, nyári melegben sem fogtok egymáshoz izzadni, ezzel is növelheted babád komfortérzetét.

Nem mellesleg: tökéletes ajándék babaváróra is!

TIPP #fashionfollower #babybrandfan –oknak

A szoptatós karpárna a pelenkatartóval, valamint egy ezekhez színösszeállításban is passzoló minky babatakaróval válik igazán ütős és egyben harmonikus elemévé is a baba mindennapjainak.

 +1. Naptej

Akár a sajátunk, úgy a kisbabánk bőre is könnyen le tud pirulni, akár már az első tavaszi napsütés során is. Gondolhatod, mennyire fontos a napvédelem ezekben a napokban! Ezért, őket már érdemes csak egy rövid séta erejéig is UV-sugárzás elleni készítményekkel bekenni. Persze, elsősorban a ruha által nem takart részekre gondoljunk.

Erre az esetre mindenképpen olyan terméket válasszunk, amiben nem kémiai, hanem fizikai fényvédő összetevők vannak. Azért, mert a kémiai szűrő felszívódhat a bőrön át, esetleg könnyebben okoz allergiás reakciót. Ezzel szemben a fizikai (ásványi) a bőrön marad. (Ettől szokott a babák bőre fehér maradni.) Vannak kakaóvajat tartalmazó fényvédők: ezek is jók, azzal a különbséggel, hogy esetleg nyomot hagyhatnak a ruhán.

Ha már naptej, és a nyár is megjön nemsoká: egyesek szerint fél, mások szerint egy éves kor alatt napra sem lenne szabad vinni a babát, amivel, ha direkt napfényről van szó, akár egyet is érthetünk. (Hiszen nincs még a bőrében megfelelő mennyiségű melanin.) Ám, ha strandruhát adsz rá (ismert még úszóruha, vagy UV-szűrős ruha néven) valami fejfedővel, ha amikor csak lehet, árnyékban játszotok, valamint ha a már fent említett fényvédőket is alkalmazod, mindent megtettél azért, hogy a kicsid biztonságban legyen!

 

A javaslatokat és tippeket köszönjük a Baby Chameleon -nak! Az akciók részleteiről szintén náluk érdeklődhetsz.

2017. július 10.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?