Ha beteg a gyerek... 6 tuti praktika a betegség elűzésére

Ha beteg a picikéd akkor készülj fel, ez az időszak halmozottan nehezebb, mint egyébként bármilyen szimplán nyűgös napotok. Ilyenkor minden baba matricaként tapad az anyukájára, de mit tehetünk még ha érzelmi síkon már agyonszerettük, minden gyógyszert beadtunk?  Ha folyik az orr, bizony még az alvó időszakok sem hoznak enyhülést, hiszen a teli orrocska nem hagyja pihenni a babákat, és ha a baba nem alszik, akkor bizony senki sem…

… Most bemutatunk pár praktikát, amivel elviselhetőbbé teszitek ezeket a napokat, és picit gyorsítani tudjátok a gyógyulási folyamatot. Íme a legjobb 6 házipraktika, hogy átvészeljétek ezeket a nehéz időket.

Ha beteg a gyerek - házi praktikák

  1. Gyakrabban szellőztess. Hiába a bacik mindenütt ott vannak, és dolgoznak láthatatlanul ellenünk. Minél többet nyisd ki az ablakot, hogy szabaduljatok a hívatlan vendégektől.
  2. Ha a baba éjjelente többször is felkel, mert nem kap levegőt, bizony gyakran megy ilyenkor éjszaka is az „orszi porszi”. De ha szeretnél neki segíteni és enyhülést hozni, akkor az esti elalvás előtt tegyél egy közepes méretű hagymát felaprítva a baba feje mögé. Bátrabbak akár le is reszelhetik… A hagyma illóolajai segítik a gyógyulást. A nagyanyáink praktikáinak köszönhetően nálunk ma már elviselhetőbbek az ilyen éjszakák. A felaprított hagymának köszönhetően tapasztalhatóan kevesebb az ébredés.
  3. Ha már a hagymánál tartunk, akkor fontos megjegyezni, hogy nem csak az illóolajok képesek csodára, hanem a belőlük készült főzet is. A hagymatea legtutibb receptjét itt találjátok, többgenerációs családi recept egyenesen a nagymamámtól! :)
  4. Minden kisbetegnek ilyenkor óriási szüksége van a folyadékpótlásra. Minél többet iszunk annál előbb fogunk gyógyulni, így a jó kis házi tyúkhúslevesnek ilyenkor nincs is párja. Igazi lélekmelengető és még a legrosszabbul evő kisbetegek is hálásak lesznek érte!
  5. Természetesen a méz sem maradhat el ilyenkor 1 éves kor felett. A legfinomabb és leghatásosabb természetes gyógyszert akkor kapjuk, ha egy üvegedénybe mézet teszünk, citromkarikákkal és belereszelünk egy gyömbért és ezt hagyjuk állni a hűtőben legalább egy éjszakát. Isteni ízvilág, a gyerekek is szívesen fogyasztják, és egy igazi vitaminbomba. Érdemes egyből nagyobb adaggot készíteni, így egész téli időszakra hatásos immunerősítővel vehetjük fel a harcot.
  6. A baba pizsamáját és ágyneműjét is javasolt ilyenkor naponta lecserélni. Ezek is kedvelt portyázó helyei a baciknak. Ha a baba cumizik, akkor nagyon fontos, hogy a cumiját és fertőtlenítsük sokkal gyakrabban, mint egyébként szoktuk. Ilyenkor javasolt a betegség végén a cumikat is kidobálni, és azokat újra cserélni!


Bújjatok össze! Meséljetek sok mesét, járj a kedvében, legyél vele végtelenül türelmes!


Gyógyulást mindenkinek!

 

Juhász Nóra , 2016. október 06.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?